Töreboda

Vassbacken Solhem 18

Invid Göta Kanal i charmiga Vassbacken ligger denna välskötta och klassiska kanalvilla med anor från sent 1700-tal. Fräscha uthus med bl a ateljé/garage/carport och gästhus med bastuhus. Här kan man följa kanalbåtarnas färd mellan Stockholm och Göteborg på första parkett.

Översikt

Snabbfakta

  • Typ: 1-familjs friliggande villa
  • Rum: 6
  • Boarea: 173 m²
  • Tomtarea: 1 190 m²
  • Byggår: Före 1909

Mer fakta

Utgångspris

3 245 000   SEK

Visning

Kontakta mäklaren för att boka visning

MEDED7D6A32ED664B3DB4219A9F99FA86EB

Ansvarig mäklare

Mats Forsberg

Fastighetsmäklare

0500-480280

mats@forsbergshuset.se

Bilder

Hus/Tomt

Mycket välskött kanalvilla med anor från sent 1700-tal som byggts om och till genom åren med bl a övervåning. Huset har mycket karaktär bevarad och dess läge direkt vid kanalen med egen brygga gör det unikt. Välplanerad trädgårdstomt med flera terrasser och stenläggningar. Nuvarande ägare har innehaft fastigheten sedan 1986.

Entréplan

Välkommen in i hallen utmed gaveln som blir husets entré under de delar av året då man ej har glasverandan på framsidan som entré. I planet ligger kök med matsal, ett badrum, samt 3 sällskapsrum. Här finns fina eldstäder som förhöjer känslan samt den vackra glasverandan som är så mycket svensk byggnadstradition.

Kök

Köket är ett Tibrokök från ca 1990 i passande stil med vaniljfärgade luckor och ekskivor, klinkergolv och vita köksmaskiner. I direkt anslutning ligger matrummet med mysig eldstad.

Övre plan

Välkommen upp i övre hall/allrum med ryggåstak som skapar volym. Häruppe finns 3 sovrum, badrum samt gott om förvaring. Från allrummet når man även en liten balkong mot Göta Kanal.

Badrum/WC

Badrum 1 är beläget invid hallen vid köket och har WC, tvättställ och dusch. Kakel och klinkergolv med golvvärme. Badrum 2 ligger på övre plan och har badkar, dubbla tvättställ samt wc. Kakel samt våtrumsmatta på golv.

Gästhus

Gästhuset: I den ena delen ligger husets tvättstuga (fräscha maskiner) samt liten förrådsdel och resterande del består av gästavdelning med fräscht helkaklat badrum och pardörrar ut mot kanalen med det intilliggande bastuhuset med små fönster ut mot kanalen. Här finns även en stor terrass.

Garage

Garage/ateljéhus: Denna byggnad består av 3 enheter, först från vägen en carport, därefter ett varmgarage som sedan övergår till fingarage med ryggåstak med glasvägg ut mot Göta kanal. Denna avdelning kan med fördel nyttjas som konstateljé eller liknande beroende på vad en köpare har för intressen.

Omgivning

Vassbacken är ett mycket charmigt ställe utmed Göta Kanals väg från sjön Viken ner till Sjötorp där kanalen möter Vänern, Här finns kanalbro som öppnar för båtarna samt liten gästhamn och camping.

Fakta

Byggnad

Byggnadstyp
1½-plansvilla
Byggnadsår
Före 1909, Troligen sent 1700-tal
Fastighetsbeteckning
Kanaljorden 2:3
Upplåtelseform
Friköpt
Boarea
173 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt taxeringsinformation
V/A
Vattnet kommer via Vattenförening från Loka Åsen vid Undenäs. 3-kammarbrunn med servitut.
Uppvärmning
Luft/Luftvärmepumpar samt 4 fungerande eldstäder, golvvärme i kök & badrum
Ventilation
Självdrag
Byggnadssätt
Fasad
Trä
Stomme
Timmer
Fönster
2-glas spröjsade
Utvändigt plåtarbete
Målad Plåt
Grundmur
Natursten
Tak
Målat Eternit tak
Grundläggning
Betongplatta & krypgrund

Tomt

Area
1 190 m²

Ekonomi

Driftskostnad/år (2 personer i hushållet)
El
32 738 SEK
V/A
1 050 SEK
Sotning
785 SEK
Renhållning
1 665 SEK
Total driftkostnad
36 238 SEK
Därtill tillkommer fastighetsavgift: 7 567 SEK
Tillgångar
Taxeringsår
2021
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Summa taxeringsvärde
1 009 000 SEK

Energideklaration

Status
Genomförd
Utförandedatum
2024-04-17
Energiklass
E

Karta

Andra objekt

Se fler objekt