Mariestad

Kvarnvägen 1A

Med fantastiskt läge vid Tidan kan vi nu erbjuda en välunderhållen villa med allt du kan tänkas behöva för en bekväm livsstil. Huset präglas av de stora fönsterpartierna som ger ett vackert ljus, takhöjd upp i nock för en ordentlig rymd och den ständiga kontakten med fullt panorama utöver Tidan. Att det dessutom kompletteras utav en lummig trädgård med gott om plats för att njuta av soliga dagar gör detta till ett perfekt hem för den som söker något alldeles extra. Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Översikt

Snabbfakta

  • Typ: 1-familjs friliggande villa
  • Boarea: 154 m²
  • Biarea: 78 m²
  • Tomtarea: 803 m²
  • Byggår: 1929 ombyggd/tillbyggd 2000

Mer fakta

Utgångspris

3 985 000   SEK

Visning

Kontakta mäklaren för att boka visning

MEDED7D6A32ED664B3DB4219A9F99FA86EB

Ansvarig mäklare

Mats Forsberg

Fastighetsmäklare

0500-480280

mats@forsbergshuset.se

MED08DED125A1044B0C9DD3A7CA3B5D593B

Extra kontakt

Edward Forsberg

Fastighetsmäklare

0500-480210

edward@forsbergshuset.se

Bilder

Hus/Tomt

En gång ett gammalt stall som idag är ett väldigt charmigt boende med ett spektakulärt läge där man följer ån Tidans färd mot Vänern utanför de generösa glasväggarna. Tomten gränsar mot ån men ligger på behörig höjd för höga vattennivåer. Trädgårdstomten har flera fina uteplatser runt om.

Hall

Välkommen in i den ljusa entrén med nya takfönster och vyer redan här mot vattnet nedanför huset (här finns även en kamin för pellets). I anslutning till hallen ligger ett gästbadrum samt tvättstuga och kapprum med anslutning till vidbyggt varmgarage. Vid sidan om garaget finns lite kallförråd samt vedbod.

Vardagsrum

Från hallen kommer man in i det ljusa fräscha vardagsrummet med härlig rymd tack vare ryggåstaket och de stora fönstren mot ån. Här finns även stor vedkamin, en mäktig pjäs från Lyrestad.

Kök

Kök i anslutning till vardagsrummet med platsbyggd inredning i ljus ek samt god maskinell standard från senare år. Klassisk vitkalkad "gruva" med vedspis och bakugn. I köket finns även plats för matbord och franska fönster med utgång till stensatt terrass att avnjuta måltiderna när vädret tillåter.

Sovrum

Innanför köket ligger det stora sovrummet (väl försett med garderober) med eget helkaklat badrum. På övreplan finns även 2 sovrum under snedtak.

Orangeriet

Nuvarande ägare har gjort om det gamla poolrummet till ett extra vardagsrum med gott om svängrum och vidare utgång till träterrass med vy över vattnet.

Badrum

Badrum 1 ligger i anslutning till hallen och är kaklat med dusch och wc och en tvättställskommod. Badrum 2 är i anslutning till master bedroom och är helkaklat med badkar, wc och tvättställskommod. Litet wc med liten dusch även för de som huserar på vindsvåningen.

Vindsplan

En trappa upp finner vi ett allrum med balkongkänsla ut mot vardagsrummet, samt 2 mindre sovrum och ett wc med duschmöjlighet, klädkammare.

Terrass/Uteplats

Stor träterrass med utgång från glasrummet med sol stor del av dagen inklusive kvällen. Utanför köket ligger en skyddad stensatt terrass i lummig grönska där det finns både vindruvor och persikor. Nere vid vattnet och den egna bryggan kan man även njuta på stenhällar eller gräsmattan.

Källare

I den vackra stenfoten med entré utifrån ligger en mindre förrådskällare under del av huset, kanske en framtida vinkällare.

Fakta

Byggnad

Byggnadstyp
1½-plansvilla
Byggnadsår
1929 ombyggd/tillbyggd 2000
Fastighetsbeteckning
Sopenskvarn 22:15
Upplåtelseform
Friköpt
Boarea
154 m²
Biarea
78 m²
Areakälla
Taxeringsinformation
V/A
Kommunalt vatten och avlopp. Fiber finns installerat.
Uppvärmning
Bergvärme + elektrisk golvvärme+eldstad
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Byggnadssätt
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
2-glas kopplade fönster samt 3-glas isoler
Bjälklag
Trä
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Grundmur
Natursten
Tak
Lertegel
Grundläggning
Betongplatta

Tomt

Area
803 m²
Tomttyp
Välplanerad trädgårdstomt

Ekonomi

Driftskostnad/år (2 personer i hushållet)
El
29 800 SEK
V/A
8 340 SEK
Sotning
500 SEK
Renhållning
2 400 SEK
Försäkring
5 900 SEK
Total driftkostnad
46 940 SEK
Därtill tillkommer fastighetsavgift: 9 525 SEK
Tillgångar
Taxeringsår
2021
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Summa taxeringsvärde
1 343 000 SEK

Energideklaration

Status
Genomförd
Utförandedatum
2019-03-26
Energiförbrukning
129 kWh/m² och år
Energiklass
F

Allmänt

Tillträde
Efter överenskommelse

Karta

Andra objekt

Se fler objekt