Skövde

Sventorp Lunden 14

Med anor från 1800-talet och många rätt för den som gillar nyrenoverat i sekelskiftesförpackning och låga driftskostnader. Hela nedre plan är nyrenoverat med kök, badrum, el och de flesta ytskikt omgjorda. Totalyta om ca 140 - 150 kvm (inkluderar då ej färdigställd vind), vindsplan har byggts ut med nya frontespiser åt båda håll för att göra det rymligare och i samband med det lades även yttertaket om samt solcellsanläggning installerades. Driftskostnaderna hålls nere med möjlighet till vedeldning i både panna och tre kakelugnar, kompletteras dessutom av två stycken luft/luft värmepumpar. På fastigheten har även gjorts en ny anläggning för VA med djupborrad brunn och 3-kammaravlopp. Fiber är indraget.

Översikt

Snabbfakta

  • Typ: 1-familjs friliggande villa
  • Rum: 3
  • Boarea: 85 m²
  • Tomtarea: 1 492 m²
  • Byggår: 1890

Mer fakta

Utgångspris

2 845 000   SEK

Visning

26 september

Kontakta mäklaren för enskild tidsbokad visning

MED80653DC9D49A4227BAF37E250864D0CA

Ansvarig mäklare

Daniel Widmark

Fastighetsmäklare

0500-480270

daniel@forsbergshuset.se

Bilder

Fastigheten

Lantligt beläget med bekvämt pendlingsavstånd till Skövde ligger Sventorp Lunden 14. Här bor du omgiven av åkrar bekvämt utmed välskött samfälld väg. Hela tomten har fått ett lyft efter att större grävjobb gjorts med bl.a ny avloppsanläggning, djupborrad brunn för vatten samt installation av fiber. Grusbelagd gårdsplan med underliggande markduk och bärlager ger gott om plats för flera fordon. Utöver huvudbyggnaden finns ett förråd med nylagt tak och solceller samt ett nybyggt vedsförråd.

Huset

Huset har genomgått större renovering senaste året och utvändigt har det målats om, frontespisar byggts till åt båda håll. Taket är omgjort inklusive plåtarbeten m.m. Även skorstenen har fått sig en översyn och är ommurad ovan tak och fått en ny plåtmössa. På många ställen har man valt att behålla de gamla fönstren med de fina blåsta glasen däremot är ytterdörren ny och likaså fönstren i frontespiserna. Lägg också märke till många fina detaljer som utsmyckade fönster med fina gamla krönlister m.m.

Hall/Glasveranda

Ett kliv in genom de nya pardörrarna och vi finner oss i den omsorgsfullt renoverade glasverandan där pärlspont och vackra spröjsade fönster välkomnar oss. Ytterligare kliv in så är vi i hallen med trappan upp till vinden, sovrum till vänster och det stora köket till höger.

Kök

Rymligt kök med öppen planlösning mot matsal/sällskapsyta. Köket har gott om förvaring med mycket lådor under arbetsbänk och köksö. Sedvanliga vitvaror som fullstora kyl och frys i rostfritt, inbyggd diskmaskin samt mikro. Vidare hittar vi i köksön både ugn och induktionshäll som diskret och smakfullt har inbyggd köksfläkt. Trätak och höga socklar kompletteras väl med smycket i rummet, den fina kakelugnen som bjuder på skön värme kalla dagar.

Vardagsrum/Allrum

Mitt i huset hittar vi vardagsrum/allrum. Trägolv och pärlspont på väggar och tak klingar fint med tidsandan i huset. Här finns även passage vidare till badrum och sovrum samt förråd. Här finns också den vedeldade pannan.

Badrum/Tvättstuga

Nygjort badrum med golvvärme som även dubblerar som husets tvättstuga med både tvättmaskin och torktumlare. Till höger finns dusch och med fönsterutsikt rakt fram tvättstället med underliggande kommod som ger bra förvaring.

Sovrum

Sovrum med plats för såväl dubbelsäng och garderob. För att höja mysfaktorn några steg går givetvis kakelugnen elda i. Ytterligare förvaring finns också i hallen mellan badrum och sovrum.

Vindsplan

Vinden har byggts till med nya frontespiser åt båda håll för att ge mer yta och ljusinsläpp med nya fönster. Vinden är inte färdigställd för boyta ännu men OSB-skivor samt gips till väggar finns uppburna och det är även förberett med VA dragningar för ett badrum i vindsplan. Likaså förberett för vattenburen värme.

Källare

Under del av huset med ingång utifrån finns en källare där vi hittar ackumulatortank, varmvattenberedare samt hydrofor till färskvatten.

Planritning

MEDB3DEBF624FE142288F75F989288F97B7

Entréplan

Mäklaren informerar

Samtliga renoveringar är gjorda oktober 2022 och framåt.
- Nytt tak på bostadshus + falsat plåttak på veranda.
- Nytt tak på förråd.
- Solceller på hus och förråd med beräknad årsproduktion om 7 500 kWh.
- Nybyggt vedförråd.
- Nytt avlopp (3-kammarsbrunn och markinfilltration)
- Ny djupborrad vattenbrunn. Godkänt vattenprov finns.
- Ommurad skorsten ovan tak + skorstenskupa.
- Huset är nymålat.
- 2 takkupor är byggda för att ge en generösare övervåning.
- Fiber är indraget. Köpare får överta abonnemang via fiberförening som sträcker sig i 5 år. 360kr/månad för 1 000/1 000 Mbps + kanalpaket lagom hos Telia.
- 2st nya IVT luftvärmepumpar.
- Nytt vattenburet värmesystem. (Element, rör, akumulatortank och vedpanna).
- Alla 3 kakelugnar är renoverade och godkända att elda i.
- Nytt kök och golv i köket.
- Nytt badrum med golvvärme och vattenburet element.
- Ny el i hela huset.
- Nya vattenrör och avloppsrör i hela huset.
- Ny ytterdörr och fönster i takkuporna.
- Nya garderober i sovrum och utanför badrum.

Fakta

Byggnad

Byggnadstyp
1-plansvilla med vind
Byggnadsår
1890
Fastighetsbeteckning
Sventorps-Lunden 1:18
Upplåtelseform
Friköpt
Boarea
85 m²
Areakälla
Uppgift från säljaren
V/A
Nygjord VA anläggning med djupborrad brunn för vatten samt trekammar brunn med markbädd för avlopp. Godkänt vattenprov finns.
Uppvärmning
Vedpanna, 2 st luft/luftvärmepumpar samt 3 st fungerande kakelugnar
Ventilation
Självdrag
Byggnadssätt
Fasad
Trä
Stomme
Timmer
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Grundmur
Natursten
Tak
Betongpannor/Falsad plåt
Grundläggning
Torpagrund

Tomt

Area
1 492 m²
Tomttyp
Trädgårdstomt

Ekonomi

Driftskostnad/år (5 personer i hushållet)
Uppvärmning
10 000 SEK
El
9 000 SEK
V/A
900 SEK
Renhållning
2 400 SEK
Försäkring
4 600 SEK
Total driftkostnad
26 900 SEK
Kommentar driftskostnader
Värmen är uppskattad med årsförbrukning om ca 20 kbm ved för 500kr/kbm. Viss uppvärmning finns även under elkostnad. Notera dock att solcellsanläggningen ej varit i bruk med beräknad årsproduktion om 7 500 kWh.
Därtill tillkommer fastighetsavgift: 1 808 SEK
Tillgångar
Taxeringsår
2021
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Summa taxeringsvärde
241 000 SEK

Energideklaration

Status
Beställd

Omgivning

Beläget med bekvämt pendlingsavstånd till såväl Skövde som Tibro och busshållsplats ett par hundra meter bort utmed väg 49 är det enkelt att ta sig fram och tillbaka med både bil och buss. Närmaste närlivs hittar vi i Igelstorp några minuter mot Skövde med bil. I Igelstorp finns även förskola och skola.

Karta

Andra objekt

Se fler objekt