Habo

Slånbärsringen 1

Sjönära fastighet med charmig mangårdsbyggnad och stor gammaldags tomt. Ca 4 hektar med lång strandlinje vid Vättern i populära Brandstorp i Habo. Helrenoverat hus senaste åren i klassisk byggnadstradition med vackra materialval och hög standard. Fastigheten innehar dessutom rättighet för kräftfiske och en ekonomibyggnad perfekt för verkstad med egen verksamhet eller att skapa något nytt i lokalerna.

Översikt

Snabbfakta

  • Typ: 1-familjs friliggande villa
  • Rum: 5
  • Boarea: 123 m²
  • Tomtarea: 40 273 m²
  • Byggår: 1880

Mer fakta

Utgångspris

5 245 000   SEK

Visning

Kontakta mäklaren för att boka visning

MEDED7D6A32ED664B3DB4219A9F99FA86EB

Ansvarig mäklare

Mats Forsberg

Fastighetsmäklare

0500-480280

mats@forsbergshuset.se

MED08DED125A1044B0C9DD3A7CA3B5D593B

Extra kontakt

Edward Forsberg

Mäklarassistent

0500-480210

edward@forsbergshuset.se

Bilder

Hus/Tomt

På en lantlig stor trädgård finner vi detta vackra hus med tidstypiska detaljer och gedigna materialval efter en omfattande renovering de senaste åren. En stor tomt med mycket ytor runt omkring huset men även stora markytor ner till vattnet och den långa strandlinjen.

Hall

Innanför de röda pardörrarna välkomnas vi av en rymlig hall med vackra fönster och ett fint ljusinsläpp. Här finns plats för att både slå sig ned och ha en del klädförvaring.

Kök

Väl innanför hallen kommer vi in till köket ifrån Marbodal där det med stor omsorg för detaljer skapats ett lantligt kök som ska passa väl in i byggnadens övriga miljö. Köksö med diskho integrerat och i övrigt vitvaror i form utav spis, ugn, integrerad micro, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys.

Vardagsrum

Rymlig sällskapsdel med två rum i fil som kan skapa både vardagsrum och kanske en matsal. Här finner vi en av husets tre kaminer och det är även förberett för en altandörr ut från vardagsrum om man önskar skapa en terrass eller ett uterum framöver.

Badrum/WC

I hallen intill trappan upp till övervåningen har vi en toalett med wc, tvättställ och golvvärme. Innanför köket hittar vi det stora badrummet med både dusch och badkar. Golvvärme, handdukstork och läckert rött kakel. Även tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare finner vi vid groventrén.

Sovrum

På ovanvåningen finns idag två sovrum, båda i bra storlek med plats för dubbelsäng. Det ena lite större sovrummet med en platsbyggd tv-möbel.

Uthus

På fastigheten har vi två uthus, det ena som är nybyggt i liknande stil som boningshuset i vitt med röda dörrar. I ena delen har vi trädgårdsgarage med plats för större gräsklippare och övriga redskap. I andra delen finns plats att skapa exempelvis gästrum eller hobbyrum för nästa ägare. Det finns även en större lada som varit ett gammalt båtbyggeri där det finns stora förvaringsmöjligheter/verkstad alternativt om man vill skapa något nytt här framöver.

Omgivning

Runt omkring fastigheten finner vi flertalet sommarstugor och stora grönytor. Beläget precis vid Vättern och de fantastiska möjligheter det ger med båt/badliv och fiske.

Fakta

Byggnad

Byggnadstyp
1½-plansvilla
Byggnadsår
1880
Fastighetsbeteckning
Häldetorp 1:10 Häldetorp 1:18
Upplåtelseform
Friköpt
Boarea
123 m²
Areakälla
Taxeringsinformation
V/A
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Uppvärmning
Jordvärme 500m CTC Värmepump
Ventilation
Självdrag samt frånluft i badrum
Byggnadssätt
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Utvändigt plåtarbete
Målad Plåt
Tak
Tegel Vittinge
Grundläggning
Torpargrund samt källare delvis

Tomt

Area
40 273 m²

Ekonomi

Driftskostnad/år (1 person i hushållet)
El
18 698 SEK
V/A
2 736 SEK
Renhållning
3 215 SEK
Försäkring
5 250 SEK
Annat
850 SEK
Total driftkostnad
30 749 SEK
Kommentar driftskostnader
El räknat på ett elpris om 1,5kr/kwh.
Därtill tillkommer fastighetsavgift: 5 880 SEK
Tillgångar
Taxeringsår
2020
Typkod
120, Lantbruksenhet, bebyggd

Energideklaration

Status
Genomförd
Utförandedatum
2023-02-17
Energiklass
B

Karta

Andra objekt

Se fler objekt