Skövde

Skolgatan 10

Med karaktär från 1800-talet i före detta Milostaben säljs nu denna helrenoverade 4a om 107 kvm. Högt till tak, stavparkett, speglar och stuckatur i en modern inramning gör den till en mycket trivsam lägenhet som dessutom nås med hiss hela vägen från gatuplan. Utmed Drottninggatans lummiga alléer är den perfekt för dig som vill bo vackert och bekvämt inne i centrala Skövde med närhet till det mesta.

Översikt

Snabbfakta

  • Typ: Bostadsrätt
  • Rum: 4
  • Boarea: 107 m²
  • Byggår: 1882
  • Avgift: 6 807 SEK

Mer fakta

Utgångspris

2 895 000   SEK

Visning

Kontakta mäklaren för att boka visning

MED80653DC9D49A4227BAF37E250864D0CA

Ansvarig mäklare

Daniel Widmark

Fastighetsmäklare

0500-480270

daniel@forsbergshuset.se

Bilder

Huset

Uppfört 1882 med byggherre artillerifyrverkare Adolf Rickard Törner var huset från början tänkt som hyreshus med sex stycken femrumslägenheter. 1966 gjordes hela huset om för att istället vara kontor åt dåvarande Militärbefälstaben och planlösningen ändrades en del. Militären fick inte vara kvar för all framtid utan 1995 stod huset färdigt tillsammans med grannhuset ombyggt till bostäder återigen och Brf Översten var bildad. Husets historia finns dock kvar och med pampiga trapphus, innergård, portgångar, höga tak, stuckaturer m.m. har huset fortfarande en speciell karaktär som passande nog dessutom omgärdas av Drottning/Skolgatans lummiga alléer. Husets innergård utgörs av en skyddad gård med gamla uthus som fungerar som både förrådshus och boningshus. Här finns även uteplatser för grillning och samvaro under sommarhalvåret. Allt nås bekvämt via hissen som går ända ner i gatuplanet.

Välkommen in

Ett kliv in genom de vackra pardörrarna och vi befinner oss i hallen och denna karaktärsfulla lägenhet. Till höger hittar vi de tre sovrummen samt badrummet och till vänster vardagsrum samt kök. Lägenheten har faktiskt två ingångar och innanför vardagsrummet hittar vi den andra hallen med gästtoalett direkt till vänster samt vardagsrum till höger. Här finns även en liten klädkammare för extra förvaring.

Vardagsrum

Tak med stuckatur, stora fönster med fina speglade smygar samt tidstypiska listverk som matchas av ett fiskbensmönstrat ekgolv. Ett vardagsrum att trivas i som dessutom bjuder på fin utsikt över trädkronor och lövverk i Drottninggatans allé.

Kök

Kök som renoverades 2021 i moderna mörkare toner som fint bryter av mot det i övrigt ljusa köket. Nylagt trägolv i samma nyans som hall och vardagsrum ger ett enhetligt intryck. Sedvanliga vitvaror som induktionshäll, fullstora kyl och frys, köksfläkt, inbyggnadsugn samt micro och diskmaskin.

Sovrum

Tre sovrum finns i lägenheten varav två lite mindre och ett huvudsovrum. Det större sovrummet har gott om förvaring med stor måttanpassad garderob vid sidan av en dubbelsäng. Klassiska nåtade trägolv passar väl in i husets övriga stil.

Badrum

Badrummet ligger vägg i vägg med det större sovrummet. Helkaklat i tidlösa färger med underliggande golvvärme. Duschhörna med glasdörrar, handdukstork, wc samt tvättställ med komod ger bra förvaring. Här finns dessutom tvättmaskin och torktumlare. Förutom badrummet finns också en gästtoalett i andra änden av lägenheten. Även denna helkaklad med nyare klinker på golvet, wc och tvättställ.

Övriga utrymmen

Högst upp i huset (Nås även detta med hissen) hittar vi festvåning, gym och övernattningslägenhet som finns att nyttja för föreningens medlemmar. Till lägenheten hör också ett rymligt källarförråd. Finns även en grovtvättstuga att nyttja när behov finns.

Planritning

MEDF5319B7FE0BE4FD89A20C3FFEAE122B0

Fakta

Bostaden

Areakälla
Föreningens information
Upplåtelseform
BR
Bostadstyp
Bostadsrätt
Hiss
Ja
Antal våningar
3
Våning
2

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1882
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)

Ekonomi

Månadsavgift
6 807 SEK, inkluderar värme, va, grundutbud tv
Driftskostnad/år (1 person i hushållet)
El
3 600 SEK
Försäkring
2 000 SEK
Total driftkostnad
5 600 SEK
Nettoskuld
551 898 SEK
Kommentar nettoskuld
Uträkningen är baserad på uppgifter hämtade ur årsredovisningen från 2022

Energideklaration

Status
Genomförd
Utförandedatum
2022-05-12
Energiklass
F

Föreningen

Föreningsnamn
Brf Översten i Skövde
Organisationsform
Bostadsrätt
Organisationsnummer
769601-1860
Äkta bostadsrättförening
Ja
Allmänt om föreningen
Föreningen äger fastigheterna Skövde Sirius 4 & 5 som förvärvades 1995 till en produktionskostnad efter ombyggnad till 28 483 000. Tidigare hade fastigheterna ägts av försvarsmakten och huserat milostaben. På fastigheterna finns fyra byggnader med adresserna Drottninggatan 3 och 5 samt Skolgatan 10 Den totala lägenhetsytan är 2 727 kvm fördelat på 31 st lägenheter enligt följande: 1 st 1 rok 6 st 2 rok 14 st 3 rok 9 st 4 rok 1 st 5 rok I föreningen finns även två gårdshus samt en förrådsbyggnad inne på den inbjudande gården.
Antal lägenheter
31
Fast.beteckn.
Sirius 4 & 5

Karta

Andra objekt

Se fler objekt