Skövde

Högklintsvägen 9

Med generösa ytor, spännande planlösning och fina vyer över Skövde ligger denna representativa etagevilla från 2007. Stor tomt med hög integritet och skyddade terrasser på den välplanerade tomten som till stora delar är stensatt och terrasserad.

Översikt

Snabbfakta

  • Typ: 1-familjs friliggande villa
  • Rum: 7
  • Boarea: 240 m²
  • Biarea: 60 m²
  • Tomtarea: 1 385 m²
  • Byggår: 2007

Mer fakta

Utgångspris

7 785 000   SEK

Visning

21 oktober

Kontakta mäklaren för enskild tidsbokad visning

MEDED7D6A32ED664B3DB4219A9F99FA86EB

Ansvarig mäklare

Mats Forsberg

Fastighetsmäklare

0500-480280

mats@forsbergshuset.se

Bilder

Hus/Tomt

Med högt läge på en stor tomt med vyer över Skövde ligger denna solida villa uppförd i sten med putsade fasader. Rymd och ljus med spännande planlösning samt stor omsorg om detaljer. Gedigna materialval såsom mestadels granitgolv och hög tekniknivå med bl a frikyla från bergvärmen. Den stora tomten har stor integritet och mycket växter, murar och stensättningar samt bra ytor för bilar på framsidan. Baksidans terrasser ligger i söder- väster med skydd för vind och insyn mellan huskropparna. Längst upp på tomten ligger det ett vinterbonat gästhus i lärkträ "Champagnehuset" om 15 kvm med terrasser som med fördel kan användas som atelje/kontor eller för övernattning.

Terrass/Uteplats

Från vardagsrum och kök når man den stora balkongen som sträcker sig runt huset med generösa sällskapsytor i söder med vyer över staden. På baksidan finns även flera stensatta terrasser som ligger väl skyddad för insyn o vind. Även en terrass finns uppe vid champagnehuset/gästhuset.

Hall

Välkommen in i hallen på entréplanet som sammanbinder entréplanets 3 sovrum/arbetsrum samt gästbadrummet. Från hallen när man även husets tvättstuga som leder vidare ut till garage, maskinrum och förråd.

Sovrum

Huset kan erbjuda 4 sovrum varav 3 i entréplanet och stort masterbedroom i övre etaget närmast Billingen med egen badavdelning samt klädkammare.

Badrum/WC

Huset har 3 helkaklade badrum med golvvärme från byggåret: Badrum/wc 1 ligger i entréplanet i anslutning till hallen med tvättställ, wc och dusch Badrum/wc 2 ligger en halvtrappa upp i mellanplanet med wc, tvättställ och ånddusch. Badrum/wc 3 ligger i anslutning till stora sovrummet med wc, tvättställ och dusch samt bubbelbadkar.

Sällskapsrum

Från entréplanet leder en halvtrappa upp till ett allrum/biljardrum med utgång till terrassen på baksidan. Här finns även badrum 2, och ett litet förråd, vidare en halvtrappa upp ligger biblioteket och TV-rum med en liten läktare med bokhyllor (detta rum ligger innan masterbedroom). Vidare en halvtrappa från allrummet åt andra hållet når man det generösa vardagsrummet med sin pampiga eldstad och stora glaspartier mot staden, utgång till den stora balkongen som sträcker sig runt huset och avslutar vid köket som ligger i detta plan. Dessa avdelningar erbjuder rymd och ljus genom sina stora fönster och de höga takhöjderna 4,60 - 5,10 m på vissa delar.

Kök

Det stora köket ligger i övre etaget i anslutning till vardagsrummet med inredning i svart - vitt och rostfritt med massiva träskivor i bänkar och köksö. Komplett maskinpark med side by side kyl / frys, varmluftsugn och ångugn, fläkt från Fjäråskåpan mm.

Garage

I entréplanet ligger varmgarage för en bil och klädvårdsrummet som blir entré till huset. Invid garaget ligger apparat/teknikrummet och utanför det finns även en förrådsdel samt liten carport.

Säljarens arkiv

Hösten gör inte den vackra trädgården rättvisa så här kommer lite sommarbilder som säljarna tagit själva.

Övrigt om byggnaden

Radonmätning utförd 2020 med värden på 20 Bq med gränsvärde 200 Bq.

Planritning

MED22854DC6D2E540C8A4284949FDAC4E85

MED60ECBB8C3BC84C1D9ED5F73BDF2C0E1A

Fakta

Byggnad

Byggnadstyp
Etagevilla
Byggnadsår
2007
Fastighetsbeteckning
Klippblocket 1
Upplåtelseform
Friköpt
Boarea
240 m²
Biarea
60 m²
Areakälla
Taxeringsinformation
V/A
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. Fiber finns framdraget i gatan ännu ej anslutet på denna fastighet (fördragna rör finns)
Uppvärmning
Bergvärme Thermia + frikyla
Ventilation
Mekanisk, typ FTX Hero 180 S
Byggnadssätt
Fasad
Puts & Lärkträ
Stomme
Lättbetong
Fönster
3-glas
Bjälklag
Betong
Grundmur
Lättbetong
Tak
Bandtäckt aluzink
Grundläggning
Betongplatta
Övrigt
Radonmätning utförd 2020 med värden på 20 Bq med gränsvärde 200 Bq.

Tomt

Area
1 385 m²
Tomttyp
Välplanerad stor trädgårdstomt

Ekonomi

Driftskostnad/år (2 personer i hushållet)
Uppvärmning
36 200 SEK
V/A
5 108 SEK
Sotning
500 SEK
Renhållning
2 496 SEK
Försäkring
8 600 SEK
Total driftkostnad
52 904 SEK
Kommentar driftskostnader
I uppvärmningskostnaderna ingår hushållsel med ca 10.000:-/år (säljarna har haft lite ofördelaktiga elavtal)
Därtill tillkommer fastighetsavgift: 8 524 SEK
Tillgångar
Taxeringsår
2018
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Summa taxeringsvärde
4 699 000 SEK

Energideklaration

Status
Genomförd
Utförandedatum
2021-10-08
Energiklass
D

Allmänt

Tillträde
Efter överenskommelse

Karta

Andra objekt

Se fler objekt