Skövde

Källbäcksvägen 3

Tillbyggd 1 ½-plans tegelvilla med dubbelgarage och många rätt. En trivsam bostad som till större delen renoverats på senare år med bl.a nytt uterum, dränering, omplanerad trädgård, gillestuga, kök, badrum samt de flesta ytskikt. Bergvärme för låga driftskostnader. Fiber finns indraget.

Översikt

Snabbfakta

  • Typ: 1-familjs friliggande villa
  • Rum: 7
  • Boarea: 158 m²
  • Biarea: 127 m²
  • Tomtarea: 1 086 m²
  • Byggår: 1954

Mer fakta

Utgångspris

4 245 000   SEK

Visning

Kontakta mäklaren för att boka visning

MED80653DC9D49A4227BAF37E250864D0CA

Ansvarig mäklare

Daniel Widmark

Fastighetsmäklare

0500-480270

daniel@forsbergshuset.se

MEDED7D6A32ED664B3DB4219A9F99FA86EB

Extra kontakt

Mats Forsberg

Fastighetsmäklare

0500-480280

mats@forsbergshuset.se

Bilder

Hus/Tomt

Ett trevligt hus som underhållits väl och till stor del renoverats sen 2013 när nuvarande ägare flyttade in. Tomten är omplanerad i samband med dränering som gjordes 2015 då man bl.a. planade ut trädgården, gjorde nya plattsättningar, byggde uterum osv. 2021 kompletterades dessutom trädgården med ett automatsikt bevattningssytem för både gräsmatta, växthus och rabatt. Utöver uterum finns även en altan att njuta av på baksidan samt en stensatt uteplats på framsidan. Vidare finns dubbelgarage samt parkering för två bilar. Fiber är indraget, bergvärme för låga driftskostnader. Huset är besiktigat av Anticimex och omfattas av en 10-årig ansvarsförsäkring mot dolda fel.

Uterum

Uterummet är en riktig pärla som förlänger utesäsongen ordentligt. Kanalplast i taket både isolerar och ger bra ljusinsläpp, golvet är isolerat med underliggande frigolit och med en matta över trallen är det extra behagligt att gå på. Skjutbara glaspartier ger en sömlös övergång till trädgården sommartid och bra skydd de kallare dagarna.

Hall

Välkommen in i den nyrenoverade hallen som 2020 gjordes iordning hela vägen upp till den övre hallen med ny ytterdörr och nya ytskikt på såväl golv, väggar och trappa.

Vardagsrum

Vardagsrummet som ligger i fil med den tillbyggda matsalen ger en generös social yta som dessutom ökas ytterligare med intilliggande uterum. Här finns också en ordentlig trappa ner till källarens gillestuga. Öppen spis med insats ger både en hög mysfaktor kallare dagar samt ett bra komplement till värmeekonomin.

Kök

Ljust kök från 2013 med vita luckor, mörka bänkskivor samt diskho i rostfritt. Gott om förvaring med mycket lådor och överskåp. Matplats för 4-6 personer. Sedvanliga vitvaror som fullstora kyl och frys, varmluftsugn, induktionshäll, spisfläkt samt diskmaskin.

Badrum

I huset finns två badrum ett på entréplan samt ett i övre plan. Båda med dusch vilket kapar kön på morgonen, våtrumsmatta på golv och väggar. Badrummet på entréplan renoverades 2020 av fackmän (våtrumsintyg finns). Tvättställ med underliggande komod till förvaring samt WC.

Sovrum

4 sovrum finns i huset varav två är i entréplan och två på övre plan. De i övre plan ligger i varsin ände med en mellanliggande hall och badrum mellan rummen, utgång till balkong finns från det ena av dom. På entréplan hittar vi ett sovrum precis innanför hallen och huvudsovrummet som ligger innanför köket. Här finns också utgång till baksidan altan/uteplats.

Källare

Källaren finns under hela huset och består av tvättstuga, hobbyrum, torkrum, diverse olika förråd samt en ordentlig gillestuga. Gillestugan är sammanbunden med vardagsrummet en trappa upp och är ett trivsamt rum för hela familjen att umgås i. 2015 dränerades hela huset och även betongplattan i gillestugan gjordes om med bl.a. ingjuten golvvärme vilket tillsammans med dräneringen ger ett skönt klimat.

Garage

Isolerat dubbelgarage på betongplatta. Fristående byggnad med två portar samt sidoingång.

Planritning

MEDEC37B3133209439690DC871A7BDD37C4

Entréplan

MEDFAF3BC53901F4699A4BD92E84E05B2C5

Övre plan

MED7FD8652189AE46468BF51BA8A3AFFDBD

Källare

Fakta

Byggnad

Byggnadstyp
1½-plansvilla med källare
Byggnadsår
1954, Ombyggt 1978
Fastighetsbeteckning
Skultorp 5:14
Upplåtelseform
Friköpt
Boarea
158 m²
Biarea
127 m²
Areakälla
Säljarens information
V/A
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Självdrag
Byggnadssätt
Fasad
Tegel
Stomme
Trä
Fönster
3-glas & 2-glas
Bjälklag
Trä
Utvändigt plåtarbete
Målad Plåt
Tak
Betongpannor
Grundläggning
Källare

Tomt

Area
1 086 m²
Tomttyp
Välplanerad trädgårdstomt

Ekonomi

Driftskostnad/år (3 personer i hushållet)
El
25 771 SEK
V/A
9 061 SEK
Sotning
800 SEK
Renhållning
1 905 SEK
Försäkring
4 369 SEK
Total driftkostnad
41 906 SEK
Därtill tillkommer fastighetsavgift: 8 524 SEK
Tillgångar
Taxeringsår
2018
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Summa taxeringsvärde
1 689 000 SEK

Energideklaration

Status
Beställd

Omgivning

Skövde är centralort i Skaraborg och en stad i stark utveckling med närhet till det mesta. Friluftsliv och rekreation eller stadspuls och kultur finns allt inom några kilometers radie. Det är en bra handelsstad med flera köpcentra och stort utbud med butiker både i och utanför stadskärnan. I Skövde finns också ett rikt kulturliv vilket Sveriges första kulturhus kan vittna om, en vacker centralt belägen byggnad med teater, bio, bibliotek, konstmuseum och restaurang som ständigt fylls med olika evenemang. Skövde attraherar mycket unga människor vilket märks tydligt i utbudet av cafeér, butiker och dess stadspuls, och med två regementen samt högskola är det kanske inte så konstigt att många unga väljer att flytta till staden. För den som uppskattar rekreation, friluftsliv och motion så är Skövde en fantastisk plats. Billingens grönområde med bl.a. vasaloppscenter, slalombacke, mountainbike-leder, vackra vandringsleder och fiskesjö m.m. gör Billingen till en underbar oas trots att det är gångavstånd till centrum. I Skövde finns dessutom Sveriges häftigaste upplevelsebad med tillhörande relaxavdelning samt idrottsanläggning. Vi tror du kommer stortrivas här.

På kanten av berget Billingen några kilometer söder om Skövde centrum hittar vi Skultorp. En stadsdel med bra kommunikationer och närhet till skola, förskola, livsmedelbutik, bibliotek m.m. För dig som uppskattar rekreation finns gott om alternativ med bl.a. egen idrottsplats med tennishall och fotbollsplaner. Eller varför inte ta en simtur i den populära badsjön Sjötorpssjön. Skultorp gränsar dessutom till flera naturreservat och vackra naturområden som bjuder på härliga vandringsstråk.

Karta

Andra objekt

Se fler objekt