Skövde

Lennart Torstensons gata 3C

Smakfullt renoverat 3 plans radhus om 212 kvm totalyta med bästa läge i Vasastan. Centralt men ändå lugnt med solida materialval, uteplats i söder och liten lättskött trädgård. Garage och parkering ingår. Ett drömboende som alternativ till lägenhet i centrum.

Översikt

Snabbfakta

  • Typ: Radhus
  • Rum: 5
  • Boarea: 212 m²
  • Tomtarea: 230 m²
  • Byggår: 1979

Mer fakta

Utgångspris

5 245 000   SEK

Visning

20 oktober

Kontakta mäklaren för enskild tidsbokad visning

MEDED7D6A32ED664B3DB4219A9F99FA86EB

Ansvarig mäklare

Mats Forsberg

Fastighetsmäklare

0500-480280

mats@forsbergshuset.se

MED1DC937CBE2404B56950E999E5A11B835

Extra kontakt

Agneta Forsberg

Fastighetsmäklarassistent

0500-480201

agneta@forsbergshuset.se

Bilder

Hus/Tomt

Med ett av de bästa lägena centralt i Vasastan med närhet till torget och Resecentrum ligger detta radhus som ett av 5 stycken stenhus med fasader i tegel. Ett verkligt kvalitetshus som genomgått en omfattande renovering 2012 med uppdatering av i stort sett hela huset. Liten lättskött tomt med nyanlagd framsida med stensättningar och murar samt en skyddad baksida med terrass-däck delvis under tak samt liten gräsmatta fram till det egna förrådet som avslutar tomten. Perfekt för vinterförvaring av utemöbler, cyklar mm.

Terrass/Uteplats

I söder ligger uteplatsen med utgång från vardagsrummet där trä-däcket är utökat med plats för lite större sällskap. Balkong även den i söder med utgång från allrummet på övre plan.

Entréplan

Välkommen in i hallen med generös förvaring av kläder bakom skjutdörrsgarderober och gäst wc. Vidare öppnar köket upp sig till vänster med matplatsen och den stora köksön. I detta plan ligger vardagsrummet som är generöst med plats för såväl sittgrupp som matsalsdel. Härifrån finns även utgång till baksidan med terrassen delvis under tak samt den lilla trädgården som avslutas med en förrådsdel.

Kök

Ett luftigt kök för umgänge kring grytorna med gott om plats för matlagning. Yta finns för litet matbord, men det finns även plats för ett par stolar vid den stora köksön med betongskiva. Köket är vitt från Vedum och installerades 2012 med maskiner från Siemens och rostfri diskbänk från Furhoffs.

Övre plan

Välkommen en trappa upp! Här finns normalt 2 -3 sovrum men i samband med renoveringen 2012 valde man att göra mer samvaroytor med ett större allrum med utgång till balkongen samt i andra änden en öppen biblioteks-kontorsdel samt däremellan en avdelning med stort helkaklat badrum samt tvättstugan/klädvårdsavdelningen.

Badrum/WC

Huset har 3 badrum/WC som alla renoverades av fackman 2012. Entreplanet har ett gäst wc som är rymligt då det ursprungligen även varit plats för dusch här. På övre planet ligger det stora helkaklade badrummet som har tvättställskommod , stor dusch och WC samt handdukstork. Vindsplanet har ett mindre helkaklat badrum med dusch. Samtliga badrum har kompletterats med elektrisk golvvärme i samband med renoveringen.

Vindsplan

Längst upp i huset har man en privat avdelning med hall, stort rymligt sovrum, walk in closet samt ett badrum med dusch. Detta plan kan även inredas med 2 sovrum som en tonårsavdelning.

Garage

Till huset ingår en samfällighet där man har ett varmgarage med automatport samt en parkeringsplats. Om man önskar pågår just nu en upphandling av laddstolpar via samfälligheten med elanslutning till varje fastighet.

Planritning

MEDF88C77BE4A35404986A9289E0B3FA360

Entréplan

MED7198FF203BCE4F7A99441D07D7468FC5

Övre plan

MED29200EBDE6A44F0DA0C327C2DDC86F7A

Vindsplan

Fakta

Byggnad

Byggnadstyp
2 1/2-plans radhus
Byggnadsår
1979, Renoverat 2012
Fastighetsbeteckning
Björken 15
Upplåtelseform
Friköpt
Boarea
212 m²
Areakälla
Taxeringsinformation
V/A
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp Fiber o TV via Comhem för en grundavgift på 2 513:- per år.
Uppvärmning
Fjärrvärme, vattenburen radiator samt golvvärme i hall o våtrum
Ventilation
Mekanisk till och frånluft
Byggnadssätt
Fasad
Tegel
Stomme
Betong
Fönster
3-glas original
Bjälklag
Lättbetong
Utvändigt plåtarbete
Målad Plåt
Tak
Betongpannor
Grundläggning
Betongplatta

Tomt

Area
230 m²
Tomttyp
Liten trädgårdstomt

Ekonomi

Driftskostnad/år (2 personer i hushållet)
Uppvärmning
12 124 SEK
El
8 403 SEK
V/A
2 269 SEK
Renhållning
2 420 SEK
Försäkring
3 365 SEK
Annat
6 038 SEK
Total driftkostnad
34 619 SEK
Kommentar driftskostnader
I övrigt ingår snöröjning, garage el, samt comhem data o Tv-grundutbud mm
Därtill tillkommer fastighetsavgift: 8 524 SEK
Tillgångar
Taxeringsår
2018
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Summa taxeringsvärde
2 841 000 SEK

Energideklaration

Status
Genomförd
Utförandedatum
2021-10-06
Energiklass
A

Omgivning

Skövde Skövde är centralort i Skaraborg och en stad i stark utveckling med närhet till det mesta. Friluftsliv och rekreation eller stadspuls och kultur finns allt inom några kilometers radie. Det är en bra handelsstad med flera köpcentra och stort utbud med butiker både i och utanför stadskärnan. I Skövde finns också ett rikt kulturliv vilket Sveriges första kulturhus kan vittna om, en vacker centralt belägen byggnad med teater, bio, bibliotek, konstmuseum och restaurang som ständigt fylls med olika evenemang. Skövde attraherar mycket unga människor vilket märks tydligt i utbudet av cafeér, butiker och dess stadspuls, och med två regementen samt högskola är det kanske inte så konstigt att många unga väljer att flytta till staden. För den som uppskattar rekreation, friluftsliv och motion så är Skövde en fantastisk plats. Billingens grönområde med bl.a. vasaloppscenter, slalombacke, mountainbike-leder, vackra vandringsleder och fiskesjö m.m. gör Billingen till en underbar oas trots att det gångavstånd till centrum. I Skövde finns dessutom Sveriges häftigaste upplevelsebad med tillhörande relaxavdelning samt idrottsanläggning. Vi tror du kommer stortrivas här. Vasastaden Vasastaden är en stadsdel i Skövde med närhet till såväl centrum som gröna parkområden. Stadsdelen ligger precis söder om centrum, och börjar strax efter Vasaporten och sträcker sig till Nils Erikssons gata som är en gräns mellan Vasastaden och Södermalm. Öster om området sträcker sig Västra Stambanan och Skövde garnison där den som uppskattar rekreation har nära till både fina motionsspår och utegym. Vasastaden består mestadels av sekelskifteshus blandat med flerbostäder som är från 30-50-talet med vackra fasader, utemiljön i området är i allmänhet mycket fin med alléer och mindre grönområden.

Karta

Andra objekt

Se fler objekt