Skara

Ardala Måns Jonsgården 1

I Ardala strax utanför Skara ligger denna villa/gård om bostadshus, stor lada samt dubbelgarage och förrådsbyggnader. Här finns många möjligheter med stora och generösa utrymmen är den perfekt för verksamhet som kräver bra utrymmen, dessutom närhet till E20 ger både logistikfördelar och enkel marknadsföring. Tomt och betesmark om ca 2,3 ha gör den även lämplig för mindre djurhållning. Angränsande till skola/förskola och närhet till butik och kommunikationer kan det va en dröm för en hästfamilj som behöver få logistiken att fungera. Kommunalt vatten och avlopp.

Översikt

Snabbfakta

  • Typ: 1-familjs friliggande villa
  • Rum: 4
  • Boarea: 106 m²
  • Tomtarea: 23 000 m²
  • Byggår: 1909

Mer fakta

Utgångspris

2 595 000   SEK

Visning

3 maj

Kontakta mäklaren för tidsbokad visning

MED80653DC9D49A4227BAF37E250864D0CA

Ansvarig mäklare

Daniel Widmark

Fastighetsmäklare

0500-480270

daniel@forsbergshuset.se

Bilder

Fastigheten

Fastigheten är om ca 2.3 ha varav 3000 kvm är tomt och resten betesmark vilket gör den perfekt för mindre djurhållning eller egen verksamhet. Dessutom beläget nära samhället men ändå lite för sig självt ger det bästa av två världar med bekvämligheten av närhet till kommunikationer, skola, närlivs m.m. Utöver huvudbyggnad och ladugård finns även förrådsbyggnad, tvättstuga samt dubbelgarage som separata byggnader på gårdsplanen. Fastigheten är idag under ombildning och försäljningen omfattar inte den skog som finns med i lantmäteriets register utan avser de ca 2.3 ha som är runt gården.

Huvudbyggnad

Officiellt byggt 1909 men troligtvis äldre så är detta ett hus med historia. Välunderhållet i klassisk stil med falurödfärg och gula pardörrar med överliggande krönlist ger huset en fin karaktär som passar väl in i landskapsbilden av svensk byggtradition. Som synes är också taket omlagt på senare år. Man har även gjutit betongplatta under större delen av byggnaden och på det sättet byggt bort den riskkonstruktion som torpargrunden utgör när murstocken inte längre används på samma sätt och värmer hus och grund.

Ladugård

Ladugården är uppförd i trä med tegeltak och inrymmer djurdel med ovanförliggande ränne samt en stor maskinhall med nyare stålramsportar som skjuts i sidled och gör det enkelt att få in skrymmande utrustning och större redskap.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med plats för både soffa och matgrupp. Trägolv och ljust målade väggar.

Kök

Ljust kök mitt i huset med den stora murstocken och vedspis som utöver karaktär ger en skön värme för den som gillar att elda. Sedvanliga vitvaror som spis/ugn, kyl/frys, spisfläkt. Vita luckor och rostfri diskbänk.

Sovrum och Övre plan

Tre sovrum finns i huset, ett i nedre plan och två på övre planet. Alla i rymlig storlek med förvaringsmöjligheter. Hela vinden är inredd med två sovrum och en mellanliggande hall. Bra förvaring finns i sidovindar. Då fastigheten idag är uthyrd har vi av respekt för hyresgästen valt att begränsa antalet bilder interiört på nätet.

Badrum/Tvättstuga

Badrum med dusch, tvättställ och WC. Våtrumsmatta på golv och väggar. Tvättstugan är i dagsläget lokaliserad i komplementbyggnad på tomten utrustad med tvättmaskin samt torktumlare.

Hall

Fakta

Byggnad

Byggnadstyp
1-plansvilla med inredd vind
Byggnadsår
1909
Fastighetsbeteckning
Ardala 2:1
Upplåtelseform
Friköpt
Boarea
106 m²
Areakälla
Taxeringsinformation
V/A
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Uppvärmning
Direkt El
Ventilation
Självdrag
Byggnadssätt
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
2-glas kopplade
Bjälklag
Trä
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Grundmur
Natursten
Tak
Betongpannor
Grundläggning
Omgjord torpagrund till betongplatta

Tomt

Area
23 000 m²

Ekonomi

Driftskostnad/år (2 personer i hushållet)
El
16 000 SEK
V/A
4 983 SEK
Renhållning
2 085 SEK
Försäkring
4 000 SEK
Total driftkostnad
27 068 SEK
Kommentar driftskostnader
Uppvärmning ingår i elkostnad
Därtill tillkommer fastighetsavgift: 5 880 SEK
Tillgångar
Taxeringsår
2020
Typkod
120, Lantbruksenhet, bebyggd

Energideklaration

Status
Genomförd
Utförandedatum
2021-03-24
Energiförbrukning
70 kWh/m² och år
Energiklass
E

Karta

Andra objekt

Se fler objekt