Mariestad

Hemmingstorp 529

Med högt läge med fria vyer över Östersundet ligger detta mycket fräscha enplanshus i attraktiva Hemmingstorp. Glasat uterum och generös terrass med bästa solnedgången till kvällsmaten. Stor välskött trädgårdstomt och gäststuga samt båtplats i den skyddade marinan.

Översikt

Snabbfakta

  • Typ: 1-familjs friliggande villa
  • Rum: 3
  • Boarea: 60 m²
  • Tomtarea: 914 m²
  • Byggår: 1986

Mer fakta

Utgångspris

2 245 000   SEK

Visning

29 september

Kontakta mäklaren för tidsbokad visning

MEDED7D6A32ED664B3DB4219A9F99FA86EB

Ansvarig mäklare

Mats Forsberg

Fastighetsmäklare

0500-480280

mats@forsbergshuset.se

MED1DC937CBE2404B56950E999E5A11B835

Extra kontakt

Agneta Forsberg

Fastighetsmäklarassistent

0500-480201

agneta@forsbergshuset.se

Bilder

Hus/Tomt

Ett mycket välskött hus med lika välskött trädgård i backen ner mot stranden gör detta till ett hus med härliga vyer och sol hela dagen inklusive den perfekta solnedgången över vattnet. Stor skyddad terrass där man kan njuta kvällsmaten med en perfekt solnedgång. Från terrassen leder trappor ner i den välplanerade trädgården med mycket skyddande häckar och växter som ger god integritet. Den nedre delen av trädgården kan användas som lekyta alt för studsmatta. På framsidan finns plats för 2 bilar på uppfarten. Att bo här gör det lätt att gå backen ner till den fina sandstranden eller varför inte gå ner till båtbryggan för en tur i båten i den fina Vänerskärgården.

Hall

Välkommen in från framsidan av huset i en liten hall med sovrummen till vänster och storstugan till höger.

Sovrum

Direkt innanför entrén ligger det lilla sovrummet med en svärmorssäng. Sovrum 2 är ett rymligt sovrum för dubbelsäng samt utgång till terrassen.

Badrum/WC

Badrum som är renoverat av fackman 2010 med våtrumsmatta på golv o vägg, dusch med duschvägg, wc och tvättställskommod, tvättmaskin allt från 2010. (varmvattenberedaren sitter i förrådskällaren).

Kök/Vardagsrum

Kök med matplats och vardagsrum ligger tillsammans och har en effektiv braskamin i hörnet för mysiga höstkvällar. Köket byttes ut 2012 med inredning från Ikea. Här finns häll o ugn, inbyggnadsmicro, diskmaskin (40 bredd), kyl/frys - allt från 2012. Även alla ytskikt gjordes om då.

Uterum

Ett ovärderligt rum som förlänger sommaren. Här finns fasta väggar / partier till stor del men även skjutbara glaspartier mot terrassen och ut till trädgården.

Terrass/Uteplats

Stor terrass i söder / västerläge som byggdes om 2018 i tryckt virke och nya glasräcken så att ingen utsikt går om intet.

Gästhus

Gästhuset ligger strax nedanför huvudbyggnaden med en liten egen terrass. Gästhuset är på ca 20 kvm om 1 rum samt tvättrum med tvättställ och portapotti. Här finns möjlighet att även sätta in dusch. I bakkant finns även ett förråd med separat ingång.

Omgivning

Hemmingstorp som område har stora egna grönområden och en stor fin sandstrand med badbrygga. Till detta hus hör båtplats nummer 29 som ligger på mittbryggan näst längst ut på höger sida, en 3 meters plats för dig som önskar lite större båt. Vid hamnen finns även klubbhus som går att hyra samt miljöhus för avfallshantering.

Flygfoto

Lite sköna bilder över Östersundet med Torsö och bron i bakgrunden och den fina Vänerskärgården. Med båt tar du dej smidigt även till Sjötorp, Mariestad och Laxhall.

Övriga byggnader

Gäststuga med förråd Förrådskällare under del av huset och under terrassen.

Övrigt om byggnaden

Anticimex Säljarförsäkrat med 10 årig Dolda fel försäkring ingår, besiktningsprotokoll erhålls av spekulant inför visning.

Planritning

MED4052CA04EA454B3D80F22019F7FB8C95

Fakta

Byggnad

Byggnadstyp
1-planshus "Vadsbostugan"
Byggnadsår
1986
Fastighetsbeteckning
Hemmingstorp 1:57
Upplåtelseform
Friköpt
Boarea
60 m²
Areakälla
Taxeringsinformation
V/A
Vatten via vattenförening samt sjövatten för bevattning BDT (Bad, dusch och tvätt till avloppsbrunn) samt sluten tank om ca 3 kbm för wc. Fiber via Torsövägens fiberförening (förmånligt avtal finns med Telia som ger en kostnad på 345:-/månad för fiber, TV och telefon).
Uppvärmning
Direkt El samt braskamin
Ventilation
Självdrag + PAX
Byggnadssätt
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
2-glas
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Tak
Betongpannor
Grundläggning
Torpargrund, ventilerad
Övrigt
Anticimex Säljarförsäkrat med 10 årig Dolda fel försäkring ingår, besiktningsprotokoll erhålls av spekulant inför visning.
Övriga byggnader
Gäststuga med förråd Förrådskällare under del av huset och under terrassen.

Tomt

Area
914 m²
Tomttyp
Välskött trädgårdstomt

Ekonomi

Driftskostnad/år (0 personer i hushållet)
El
7 264 SEK
Sotning
280 SEK
Försäkring
2 110 SEK
Annat
5 873 SEK
Total driftkostnad
15 527 SEK
Kommentar driftskostnader
I övrigt ingår VA, Renhållning, samfällighet samt tömning av tank. I området har man 3 arbetsdagar per år som vid deltagande ger 1 200:- i avdrag per år (i kostnaden har vi utgått från att man deltager).
Därtill tillkommer fastighetsavgift: 7 605 SEK
Tillgångar
Taxeringsår
2018
Typkod
220
Summa taxeringsvärde
1 014 000 SEK

Energideklaration

Status
Behövs ej

Karta

Andra objekt

Se fler objekt