Skövde

Siriusvägen 12

Med ett unikt högt läge ligger denna välskötta sluttningsvilla med milsvida vyer i Öster och fin kvällssol från Väster. Öppna ytor, generösa biytor i den inredda källaren samt stort verkstadsgarage/rörelsedel.

Budgivning pågår

Översikt

Snabbfakta

  • Typ: 1-familjs friliggande villa
  • Boarea: 125 m²
  • Biarea: 157 m²
  • Tomtarea: 1 445 m²
  • Byggår: 1963

Mer fakta

Utgångspris

3 345 000   SEK

Visning

Kontakta mäklaren för att boka visning

MEDED7D6A32ED664B3DB4219A9F99FA86EB

Ansvarig mäklare

Mats Forsberg

Fastighetsmäklare

0500-480280

mats@forsbergshuset.se

MED1DC937CBE2404B56950E999E5A11B835

Extra kontakt

Agneta Forsberg

Fastighetsmäklarassistent

0500-480201

agneta@forsbergshuset.se

Bilder

Hus/Tomt

Längst upp på toppen av Siriusvägen i norra kanten av Skultorp (Backaområdet) nära Hentorp och golfbanan ligger denna klassiska 60-talsvilla som på ett varsamt sätt renoverats och förts in i 2020-talet. Den stora tomten om 1445 kvm ger stor integritet. Det höga läget mot järnvägen skärmar av tågen när de passerar strax nedanför och ger fina vyer och solnedgångar i väster. Huset är besiktigat och omfattas av Anticimex Säljarförsäkrat. (kontakta mäklaren för protokoll)

Terrass/Uteplats

2 stora terrasser och ett uterum ger möjligheter till att alltid hitta en plats för alla olika årstider och väder. Terrassen i väster är perfekt för sköna grillkvällar som senare kan avslutas i det skyddade uterummet på södersidan. Vill man bara hänföras av vyerna så tar man terrassen på framsidan med vyer över stora dela av Skaraborg med Hökensås i horisonten.

Hall

Välkommen in i hallen med sällskapsrum och kök rakt fram och sovavdelningen direkt till vänster.

Badrum/WC

WC 1 är gäst wc som ligger i direkt anslutning till hallen (kaklade väggar o klinker på golv). WC/badrum 2 ligger i sovavdelningen och har wc, tvättställ samt rymlig dusch bakom betongglasvägg.

Sovrum

I våningsplanet ligger 3 sovrum, men ett fjärde kan med fördel inrättas i det som idag används som biosalong i källaren.

Vardagsrum

Luftigt vardagsrum med härliga vyer och utgång till stor terrass i öster. Eldstad finns.

Kök

Det stora luftiga köket med dess generösa matplats i fil med vardagsrummet är från 2008 i högblanka vita luckor från Kvik med bl a diskbänk från Furhoffs och maskiner från Siemens. Utgång från köksdelen till uteplatsen i väster samt från matplatsen till uterummet.

Uterum

Med utgång från matsalen i söderläge ligger det glasade uterummet som gör att sommarsäsongen kan förlängas avsevärt.

Källarvåning

Huset har en biarea i källarplanet som till stor del är bostadsinredd med allrum, biorum (som även kan vara den perfekta tonårslyan), tvättavdelning, bastu, matkällare, apparatrum där bergvärmepumpen står samt en stor hobbyavdelning som ansluter till dubbelgaraget som delvis ligger i souterrain. Denna avdelning kan även lämpa sig för dig som driver rörelse i hemmet med separat entré.

Garage

Dubbelgarage med 1 port med verkstadsdel i anslutning.

Övrigt om byggnaden

Huset är besiktigat och omfattas av Anticimex Säljarförsäkrat. (kontakta mäklaren för protokoll)

Planritning

MED1E6759E2B6F747A4B10C970CBF5BBC9E

MED9E3B53C359E549CEBDC118272D7ED92A

Fakta

Byggnad

Byggnadstyp
1-plansvilla med källare
Byggnadsår
1963, Löpande renoverat 2006 o framåt
Fastighetsbeteckning
Hene 9:42
Upplåtelseform
Friköpt
Boarea
125 m²
Biarea
157 m²
Areakälla
Taxeringsinformation
V/A
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. Ny servis 2009. Fiber är ej installerat men IP Only finns i gatan vid tomtgräns.
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Till o frånlufts ventilation 2008
Byggnadssätt
Fasad
Tegel
Stomme
Lättbetong
Fönster
2-glas vissa kommer att bytas av banverket.
Bjälklag
Betong
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Grundmur
Betongsten
Tak
Plåt nymålat
Grundläggning
Betongplatta
Övrigt
Huset är besiktigat och omfattas av Anticimex Säljarförsäkrat. (kontakta mäklaren för protokoll)

Tomt

Area
1 445 m²
Tomttyp
Välplanerad stor trädgårdstomt med vyer

Ekonomi

Driftskostnad/år (2 personer i hushållet)
El
27 500 SEK
V/A
5 470 SEK
Sotning
300 SEK
Renhållning
1 747 SEK
Försäkring
4 500 SEK
Total driftkostnad
39 517 SEK
Därtill tillkommer fastighetsavgift: 8 349 SEK
Tillgångar
Taxeringsår
2018
Typkod
220
Summa taxeringsvärde
1 544 000 SEK

Energideklaration

Status
Genomförd
Utförandedatum
2020-03-25
Energiförbrukning
60 kWh/m² och år
Energiklass
D

Allmänt

Tillträde
Efter överenskommelse

Omgivning

Skövde är centralort i Skaraborg och en stad i stark utveckling med närhet till det mesta. Friluftsliv och rekreation eller stadspuls och kultur finns allt inom några kilometers radie. Det är en bra handelsstad med flera köpcentra och stort utbud med butiker både i och utanför stadskärnan. I Skövde finns också ett rikt kulturliv vilket Sveriges första kulturhus kan vittna om, en vacker centralt belägen byggnad med teater, bio, bibliotek, konstmuseum och restaurang som ständigt fylls med olika evenemang. Skövde attraherar mycket unga människor vilket märks tydligt i utbudet av cafeér, butiker och dess stadspuls, och med två regementen samt högskola är det kanske inte så konstigt att många unga väljer att flytta till staden. För den som uppskattar rekreation, friluftsliv och motion så är Skövde en fantastisk plats. Billingens grönområde med bl.a. vasaloppscenter, slalombacke, mountainbike-leder, vackra vandringsleder och fiskesjö m.m. gör Billingen till en underbar oas trots att det är gångavstånd till centrum. I Skövde finns dessutom Sveriges häftigaste upplevelsebad med tillhörande relaxavdelning samt idrottsanläggning. Vi tror du kommer stortrivas här.

På kanten av berget Billingen några kilometer söder om Skövde centrum hittar vi Skultorp. En stadsdel med bra kommunikationer och närhet till skola, förskola, livsmedelbutik, bibliotek m.m. För dig som uppskattar rekreation finns gott om alternativ med bl.a. egen idrottsplats med tennishall och fotbollsplaner. Eller varför inte ta en simtur i den populära badsjön Sjötorpssjön. Skultorp gränsar dessutom till flera naturreservat och vackra naturområden som bjuder på härliga vandringsstråk.

Karta

Andra objekt

Se fler objekt