Mariestad

Ek Styrud 10

Lev det lantliga livet i ett smakfullt renoverat och tillbyggt gammalt soldattorp med spännande planlösning och en skön känsla där gammalt möter nytt. Bostad om totalt 150 kvm samt uthus med atelje och träningstudio, orangeri mm i den lummiga o välplanerade trädgårdsanläggningen.

Översikt

Snabbfakta

  • Typ: 1-familjs friliggande villa
  • Rum: 5
  • Boarea: 136 m²
  • Biarea: 15 m²
  • Tomtarea: 2 163 m²
  • Byggår: 1850-1880

Mer fakta

Utgångspris

2 585 000   SEK

Visning

Kontakta mäklaren för att boka visning

MEDED7D6A32ED664B3DB4219A9F99FA86EB

Ansvarig mäklare

Mats Forsberg

Fastighetsmäklare

0500-480280

mats@forsbergshuset.se

MED1DC937CBE2404B56950E999E5A11B835

Extra kontakt

Agneta Forsberg

Fastighetsmäklarassistent

0500-480201

agneta@forsbergshuset.se

Bilder

Hus/Tomt

Längs en vacker väg mellan Timmersdala och St Ek ligger Styrud. Det gamla soldattorpet med anor från 1870-talet har från 2010 och framåt totalrenoverats och byggts till i omgångar med spännande planlösning. Likväl har man skapat en underbar oas av trädgården med sina gårdshus och odlingar som omger de välkrattade trädgårdsgångarna. Stenmurar omger stora delar av tomten.

Terrass/Uteplats

Här kan du välja efter tycke o smak om man vill sitta på den stora uteplatsen på baksidan med uppmurad grillplats vid sidan om, eller också kan man med fördel ta en kopp kaffe vid husets gavel. Den stora takterrassen avnjuter man solen längst på såväl dag som kväll, här finns även ett litet växthus. Vid gästhuset finns också en terrass .

Orangeriet

En plats att njuta, inte bara av sina egenodlade tomater och annat gott utan även äta en god middag när inte vädret tillåter att sitta under bar himmel.

Uthus

Vid infarten möts du av en dubbelcarport för 2 bilar. Garaget används som snickarverkstad/förråd och i dess tillbyggnad på baksidan finner du det egna gymmet med motionsrum och bastu med dusch. Förråd - gästhus/butik, i detta hus finns plats för egen rörelse/atelje mm, med egen terrass i anslutning. Jordkällare överbyggd med tegeltak inredd till vinkällare.

Flygfoto

Lite vackra bilder från ovan över fastigheten och bygden. Närheten till busshållplats och buss 500 som går med hög frekvens mellan Skövde o Mariestad gör det enkelt att pendla in till Skövde på 20 minuter. Några kilometer från Ek Styrud ligger även den populära badsjön Vristulven.

Hall

Välkommen in! Här finns den gamla farstun som nästan aldrig används samt den nya hallen i tillbyggnaden som nyttjas för dagligt bruk.

Vardagsrum

Huset har dels den gamla storstugan i torpet som används till husets matsal med sin eldstad i centrum. I tillbyggnaden ligger allrummet med ett ljust och luftigt rum med sina fönster från golv till tak blir detta den naturliga samlingsplatsen. Även här har man eldstad i form av en braskamin.

Sovrum

Huset har idag 3 sovrum, det nya sovrummet i tillbyggnaden samt 2 sovrum i övreplan. Dels det inredda vindsloftet med vy ner över köket samt det tredje rummet i tillbygget med utgång till den stora takterrassen.

Badrum/WC

Husets våtrum består av ett stort badrum med bubbelbad och dusch och generöst med plats som även fungerar som walk in closet. Badrum 2 är med dusch, wc och handfatskommod och handdukstork. Ett separat gäst wc med wc och tvättställ samt tvättstugan med tvättmaskin, torktumlare samt även varmvattenberedare.

Kök

Ett härligt kök med mycket karaktär där man i samband med renoveringen öppnat upp i nock med synliga takbjälkar som ger härlig rymd. Den gamla "gruvan" är bevarad med fungerande järnspis samt orenoverad bakugn. Vit allmogelucka med svart granit i bänkskivor samt köksö med spishäll o plats för barstolar. Kyl och frys, induktionshäll, fläkt, varmluftsugn. Allt från 2011. Kakelugn

Fakta

Byggnad

Byggnadstyp
1-plans hus med inredd vind
Byggnadsår
1850-1880, Om o tillbyggt 2011 o framåt
Fastighetsbeteckning
Styrud 2:25
Upplåtelseform
Friköpt
Boarea
136 m²
Biarea
15 m²
Areakälla
Säljarens information
V/A
3-kammarbrunn och djupborrad brunn tillsammans med granne. Fiber finns indraget i huset och andelen i fiberföreningen överförs till nya ägaren.
Uppvärmning
Luft/luftvärmepump samt direkt el därtill flera fungerande eldstäder
Ventilation
Självdrag + PAX
Byggnadssätt
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
2 glas kopplade samt isolerglas
Bjälklag
Trä
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Grundmur
Granit
Tak
Tegel med undertak av spån
Grundläggning
Torpargrund, plintgrund

Tomt

Area
2 163 m²
Tomttyp
Välplanerad stor trädgårdstomt

Ekonomi

Driftskostnad/år (2 personer i hushållet)
El
35 000 SEK
V/A
1 680 SEK
Sotning
1 000 SEK
Renhållning
1 320 SEK
Försäkring
5 000 SEK
Total driftkostnad
44 000 SEK
Tillgångar
Taxeringsår
2018
Typkod
220
Summa taxeringsvärde
622 000 SEK

Energideklaration

Status
Genomförd
Utförandedatum
2019-05-07
Energiförbrukning
151 kWh/m² och år
Energiklass
G

Allmänt

Tillträde
Efter överenskommelse

Karta

Andra objekt

Å-tomt Tidan

Skövde - Belleforsvägen 11 i Tidan

Pris: 985 000 SEK

Se fler objekt