Skövde

Lilla Kulhult 7

I ett idylliskt landskap med naturskön omgivning inpå knuten ligger denna arkitektritade souterrainvilla för dig som har höga krav på materialval och standard. Generösa sällskapsytor i öppen planlösning med stora fönster som släpper in den omgivande naturen på ett rofyllt sätt i huset. Stor tomt om 3 752 kvm fördelat på två fastigheter. Jordvärme och FTX ventilation för låga driftskostnader samt ett stort dubbelgarage om 50 kvm.

Budgivning pågår

Översikt

Snabbfakta

  • Typ: 1-familjs friliggande villa
  • Rum: 4
  • Boarea: 129 m²
  • Biarea: 100 m²
  • Tomtarea: 3 752 m²
  • Byggår: 2005

Mer fakta

Utgångspris

3 845 000   SEK

Visning

Kontakta mäklaren för att boka visning

MED80653DC9D49A4227BAF37E250864D0CA

Ansvarig mäklare

Daniel Widmark

Fastighetsmäklare

0500-480270

daniel@forsbergshuset.se

MEDED7D6A32ED664B3DB4219A9F99FA86EB

Extra kontakt

Mats Forsberg

Fastighetsmäklare

0500-480280

mats@forsbergshuset.se

Bilder

Huset

Hjärtligt välkommen till Lerdala och denna souterrainvilla om 129+100 välplanerade kvadratmeter. Här möts du av ett påkostat och arkitektritat hus i utmärkt skick med öppen planlösning, fina sällskapsytor och stora fönster. Huset omges av en stor rogivande trädgårdstomt om 3752 kvm fördelat på två fastigheter med bl.a växthus och en stor och solig balkong. Dubbelgarage om 50 kvm med underliggande förråd om ytterliggare 50 kvm.

Hall

Välkommen in! Här möts vi av en underbar takhöjd med ryggåstak in över både kök och vardagsrum och en vacker fiskbensparkett som golv med underliggande golvvärme. Trägolvet bryts av med klinker i hall och kök av praktiska skäl. I hallen finns avhängning med hatthylla och skoställ som snyggt göms bakom en liten vägg för att inte synas från övriga huset. Nedanför trappan hittar vi den nedre möblerbara hallen med plats för både fåtöljer och TV. Denna blir navet på nedre plan med dörrar till badrum, sovrum och tvättstuga. Stora fönster i trappan ger bra ljusinsläpp.

Balkong

En stor och solig balkong med lättmöblerade ytor och plats för hela släktkalaset. Naturnära och med utsikt ut över omgivningen är detta en rofylld plats som man lätt blir förälskad i. Nås via vardagsrummet och köket eller huvudentrén.

Vardagsrum

Vardagsrummet ligger i öppen planlösning mot köket men delas stilfullt av mot matplats med den öppna spisen som blir ett vackert smycke mitt i rummet att njuta av från flera håll. Ryggåstak och stora hörnfönster ger vardagsrummet en ljus och härlig känsla av rymd. Utgång till balkong finns från både kök och vardagsrum.

Kök

Öppet, rymligt och välplanerat kök från Ballingslöv med generösa arbetsytor, bänkskiva i sten och en fin köksö. Här finns ljust kakel, klinkergolv och utrustning i form av induktionshäll, ugn, kyl, frys, mikrovågsugn, fläkt och diskmaskin.

Badrum

Två badrum finns i huset vilket effektivt kapar duschkön på morgonen i två delar. Ett stort och fräscht badrum på nedre plan med dusch, badkar, bastu, tvättställ med underliggande förvaring samt spegelskåp. Hög standard med klinker på golv och kakel på väggar i båda badrummen. På övre plan finns ett något mindre badrum med dusch, wc och tvättställ, även här med god förvaring under tvättställ.

Sovrum

Tre sovrum finns i huset, ett på entréplan innanför hallen och två i souterrainplan direkt nedanför trappan. Gemensamt för de alla tre rummen är hörnfönster som ger rummen en speciell karaktär. Där nere är det dessutom glasdörrar ut till naturen och kanske en blivande uteplats. Det största sovrummet som ligger där nere har inbyggda garderober till förvaring. Golvvärme i alla sovrum (som i övriga huset).

Tvättstuga

Praktisk tvättstuga med tvättmaskin, torkskåp, tvättställ och förvaringsskåp. Vidare in hittar vi förråd som också inhyser husets värmepump och centraldammsugare.

Garage

Stort välskött dubbelgarage om 50kvm. Välisolerat och med grävd kulvert ger låga driftskostnader via jordvärme. Under garaget finns ett lika stort förråd.

Omgivning

Naturen runt Lerdala är fantastisk med böljande kullar format av inlandsisen växlande mellan skog, vatten och öppna vyer i alla dess blomstrande färger. För dig som uppskattar rekreation finns här gott om motionsspår och leder att vandra, varför inte gå bort till Flämsjöns badplats som ligger endast ett stenkast bort och njuta av ett svalkande kvällsdopp. Det kan vara välbehövligt efter en 18 håls runda på vad vissa anser vara en av Sveriges tuffaste golfbanor, Billingens golfbana som ligger en kort promenad från huset. För barnfamiljen finns också den gamla fina skolan i Lerdala med årskurs 1-6 med väl anpassade lokaler för dagens verksamhet.

Planritning

MEDAD9EBD169A6A4BFA9E61A1382BDE6A89

MEDBD9B1864CA874FB9B8872AEFEE73FE2D

Fakta

Byggnad

Byggnadstyp
1-plansvilla med souterrainvåning
Byggnadsår
2005
Fastighetsbeteckning
Lilla Kulhult 1:27
Upplåtelseform
Friköpt
Boarea
129 m²
Biarea
100 m²
Areakälla
Taxeringsinformation
V/A
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Uppvärmning
Jordvärme
Ventilation
Mekanisk till/frånluft med återvinning
Byggnadssätt
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Tak
Lertegel
Grundläggning
Betongplatta

Tomt

Area
3 752 m²

Ekonomi

Driftskostnad/år (2 personer i hushållet)
El
21 457 SEK
V/A
5 427 SEK
Sotning
250 SEK
Renhållning
1 724 SEK
Försäkring
2 856 SEK
Total driftkostnad
31 714 SEK
Tillgångar
Taxeringsår
2018
Typkod
220
Summa taxeringsvärde
2 185 000 SEK

Energideklaration

Status
Genomförd
Utförandedatum
2019-04-23
Energiförbrukning
42 kWh/m² och år
Energiklass
B

Karta

Andra objekt

Skövde - Skövdevägen 39A

Pris: 13 750 000 SEK

Se fler objekt