Skövde

Lagvägen 10

Med bästa läge mitt i Hentorp med vyer och kvällssol. Villan från 1930-talet är smakfullt renoverad och tillbyggd under senare år med hög standard. Stort trippelgarage för den bilintresserade.

Översikt

Snabbfakta

  • Typ: 1-familjs friliggande villa
  • Rum: 7
  • Boarea: 212 m²
  • Biarea: 121 m²
  • Tomtarea: 1 617 m²
  • Byggår: 1932

Mer fakta

Utgångspris

5 985 000 SEK

Visning

Kontakta mäklaren för att boka visning

Ansvarig mäklare

Mats Forsberg

Fastighetsmäklare

0500-480280

mats@forsbergshuset.se

Bilder

Hus/Tomt

Med ett högt och ogenerat läge mitt i Hentorp ligger den här 30-talsvillan med stort dubbelgarage på uppfarten. Här får du hög integritet och gott om sol på den insynsskyddade tomten med vyer. Huset är smakfullt inrett med gedigna materialval och fint hantverk i såväl listverk som ytskickt men även utvändigt är huset i bästa skick med bl a nytt glaserat lertegel. I trädgården ligger även ett charmigt lusthus samt ett förrådshus.

Lekstuga

Lusthuset

Lusthuset

Förråd

Terrass / Uteplats

Vackra uteplatser i smågatsten vid entrén och västergaveln. På baksidan finns en träterrass / trappa direkt från köket. Från allrummet på övre plan når du den stora balkongen med härligt söderläge.

Vyer från balkongen

Garage

Vid uppfarten har du ett stort garage med bred automatport och plats för 3 bilar. Från garaget tar du dig upp till huset antingen på utsidan via den fina kalkstenstrappan eller också inomhus via den underjordiska gången in i husets källare. Här är rymligt (73 kvm) och det finns både värme, varmt o kallt vatten samt 3-fasuttag. Perfekt för en bilfantast som vill sköta om sina dyrgripar.

Hall

Välkommen in i entrén med tvättstuga och badrum och gästsovrum. Vidare in till höger ligger hallen med trappa upp till övreplan.

Tvättstuga

Generös tvättstuga i anslutning till entrén praktiskt inredd med skåpsinredning och tvättmaskin.

Badrum/WC

Badrum/WC 1 ligger i anslutning till entrén Sep. Dusch, WC, inbyggnads tvättställ och kakel i dusch, träpanel och väv på väggar samt klinkergolv med golvvärme. Allt från 2003. Badrum/WC 2 ligger på övreplan med Sep. Dusch, WC, 2 tvättställ i kommod och kakel i dusch samt träpaneler och väv på väggar. Våtrumsmatta på golv med golvvärme. Allt från 2010.

Sovrum

På övreplan ligger 2 generösa barnrum i västerläge samt föräldrasovrummet med fransk balkong med vyer mot stan. I anslutning till detta sovrum finns även en inredd klädkammare.

Sovrum 1 gästrummet

Sovrum 4 Föräldrasovrummet

Sovrum 2

Sovrum 3

Kök

Ett generöst lantligt kök med stor omsorg om detaljer med en vit ramlucka från HTH kök med svart granit i bänkskivor samt massiv ekskiva i köksön. Induktionshäll, varmluftsugn samt micro, spisfläkt, kyl/frys, diskmaskin, kakel samt klinkergolv. Inmurad vedspis med bakugnsluckor (ej bakugn) Pardörrar leder ut till en terrasstrappa för morgonkaffet.

Sällskapsrum

Stort sällskapsrum som ursprungligen varit 2 rum som lagts samman med fungerande kakelugn och massiva trägolv. Mycket charmig matsal som ligger i den gamla glasverandan som byggts om till rum. Här finns även pardörrar ut i trädgården. På övreplanet ligger allrummet med franska fönster i 2 väderstreck och en kakelugn samt utgång till balkongen i söderläge.

Glasad matsal

Allrummet på övreplan

Källarvåning

Källare under del av huset med förrådsutrymmen, pannrum samt den gamla tvättstugan. Härifrån når man även garaget via en underjordisk gång. Halvvägs ligger ett utgrävt utrymme som passar bra att göra till vinkällare.

Gången till garaget

Tomt

Den stora tomten om 1 617 kvm ligger högt och skyddat från insyn. Mycket stenarbeten med gammal gatsten samt granit och kalksten.

Planritning

Fakta

Byggnad

Byggnadstyp
1½-plansvilla med källare
Byggnadsår
1932 , om o tillbyggt 1990 samt 2003 och framåt
Fastighetsbeteckning
Notarien 12
Upplåtelseform
Frikopt
Boarea
212 m²
Biarea
121 m²
Areakälla
säljarens information
V/A
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Bergvärme NIBE från 2005 samt 2 kakelugnar & köksspis.
Ventilation
Självdrag samt frånluft i våtrum
Byggnadssätt
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
2-glas & 3-glas, 17 st nya
Bjälklag
Trä
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt (2016)
Grundmur
Kalksten
Tak
Glaserat Lertegel (2016) då allt byttes
Grundläggning
Källare samt betongplatta

Tomt

Area
1 617 m²
Tomttyp
Gammaldags stor trädgård
Övrigt
Den stora tomten om 1 617 kvm ligger högt och skyddat från insyn. Mycket stenarbeten med gammal gatsten samt granit och kalksten.

Ekonomi

Driftskostnad (4 person i hushållet)
El
18 202 SEK
V/A
4 844 SEK
Renhållning
1 644 SEK
Försäkring
4 094 SEK
Total driftkostnad
28 784 SEK
Tillgångar
Taxeringsår
2018
Typkod
220
Summa taxeringsvärde
2 644 000 SEK

Energideklaration

Status
Genomförd
Utförandedatum
2015-10-20
Energiförbrukning
50 kWh/m² och år
Energiklass
C

Karta

Hämtar karta...

Andra objekt

Se fler objekt