Karlsborg

Gräshult Solhem 1

Med ett fantastiskt läge invid Vätterns kant ligger detta mycket välskötta hus som till stor del renoverats på senare år. För den som vill njuta av en fridfull miljö med morgondoppet endast 25m bort finns nu chansen att förvärva denna underbara fastighet.

Översikt

Snabbfakta

  • Typ: 1-familjs friliggande villa
  • Rum: 5
  • Boarea: 140 m²
  • Biarea: 50 m²
  • Tomtarea: 2 315 m²
  • Byggår: 1909

Mer fakta

Utgångspris

2 100 000 SEK

Visning

Kontakta mäklaren för att boka visning

Ansvarig mäklare

Daniel Widmark

Fastighetsmäklare

0500-480270

daniel@forsbergshuset.se

Bilder

Huset

Med ett underbart läge vid Vätterns kant ligger detta mycket välskötta hus om ca 140kvm. Huset ligger i ett öppet läge med mycket soltimmar från morgon till kväll. Uteplatser finns på både fram och baksida, på baksidan finns dessutom ett inglasat uterum. Känner man för att ta sig ett morgondopp är vattnet inte längre än 25 - 30m bort och man tar sig enkelt dit via den stig som går utmed åkerkanten i tomtgräns. "Ytterskalet" på huset är renoverat på senare år inkluderat nya tak, nya fönster samt renoverad fasad som samtidigt tilläggsisolerats. Tomten som är uppdelad i två fastigheter inhyser förutom boningshuset även ett isolerat dubbelgarage om 50 kvm samt ett pump/förrådshus. Kommunalt vatten och avlopp samt fiber finns indraget.

Entréplan

Välkommen in i huset och den rymliga hallen med vitmålade väggar och bröstpanel av pärlspont. Till höger hittar vi det första sovrummet i huset och det enda som idag används som sovrum på entréplan. Platsbyggd garderob ger bra med förvaring. Vidare så hittar vi vardagsrummet och det intilliggande kontoret. Kontoret skulle för den med behov av fler sovrum kunna användas som det eller varför inte ta ner väggen till vardagsrummet och få en riktigt stor sällskapsyta. Här finns också utgången till det inglasade uterummet som verkligen inbjuder till många sköna kvällar långt in på hösten.

Kök

Ljust kök med vitmålade luckor, rostfri diskbänk och stenskiva. Här finns de sedvanliga vitvarorna som diskmaskin, spis, ugn, kyl och frys i fullhöjd. Köket delas smakfullt av ut mot matplatsen och det tillbyggda burspråket med stående timmer som bevarats från den gamla ytterväggen. (Tillbyggt 2007) Stora fönster ger bra ljusinsläpp i köket och framförallt en vy ut mot Vättern som man aldrig ser sig mätt på. I köket finns också utgången till framsidans terrass.

Badrum/Tvättstuga

Innanför köket ligger WC, tvättstuga, duschrum och pannrum. Tvättstugan är generös i storlek och har gott om plats för att hänga kläder och arbeta på. Detta underlättas också av en lång arbetsbänk med tvättho och underliggande förvaringsskåp. Tvättmaskin och torktumlare finns installerat. I anslutning till tvättstugan finna både WC och duschrum som båda är klädda i våtrumsmatta. WCn är dessutom snyggt klädd i bröstpanel av pärlspont. Även här är det gott om förvaring i både lådor och skåp.

Övre plan

På övre plan möts vi av en liten hall med dörrar vidare in till ytterligare två sovrum. Vid sidan av sovrummen finns inredda kattvindar som ger bra ytrymme till både garderob och förvaring.

Fakta

Byggnad

Byggnadstyp
1½-plansvilla
Byggnadsår
1909, ombyggt 1973
Fastighetsbeteckning
Gräshult 2:25, 2:7
Upplåtelseform
Frikopt
Boarea
140 m²
Biarea
50 m²
Areakälla
taxeringsinformation
V/A
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Pellets (2008)
Ventilation
Självdrag
Byggnadssätt
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
3-glas & 2-glas
Bjälklag
Trä
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Tak
Plåt, papp
Grundläggning
Betongplatta, plintgrund, krypgrund

Tomt

Area
2 315 m²
Tomttyp
Trädgårdstomt

Ekonomi

Driftskostnad (2 person i hushållet)
Uppvärmning
8 320 SEK
El
10 026 SEK
V/A
4 296 SEK
Sotning
940 SEK
Renhållning
1 980 SEK
Försäkring
4 958 SEK
Total driftkostnad
30 520 SEK
Kommentar
Sommartid har elpatron använts för varmvatten
Tillgångar
Taxeringsår
2016
Typkod
220
Summa taxeringsvärde
653 000 SEK

Energideklaration

Status
Genomförd
Utförandedatum
2010-11-13
Energiförbrukning
151 kWh/m² och år
Energiklass
None

Karta

Hämtar karta...

Andra objekt

Se fler objekt