Skövde

"Villa View" Lerdalavägen 6

Med vyer över Skövde ligger detta unika arkitektritade stenhus som andas kreativitet och kvalité. Med sin svarta puts och rostiga plåt får huset en speciell karaktär som ändå bara är en försmak av alla kreativa detaljer som finns i huset. Generösa terrasser kring den läckra poolen.

Översikt

Snabbfakta

  • Typ: 1-familjs friliggande villa
  • Rum: 5
  • Boarea: 160 m²
  • Biarea: 56 m²
  • Tomtarea: 1 734 m²
  • Byggår: 2012

Mer fakta

Utgångspris

6 845 000 SEK

Visning

Kontakta mäklaren för att boka visning

Ansvarig mäklare

Mats Forsberg

Fastighetsmäklare

0500-480280

mats@forsbergshuset.se

Bilder

Huset

Konstruktion - puts med obehandlad plåt som naturligt fått rosta. Kreativa lösningar med dagvatten (vattenfall från taket till en konstgjord bäck genom trädgården) Integrerad belysning i undertak under garage och entré. Fin kvällsbelysning via 120 markmonterade up-lights runt huset. Balkong med underliggande carport. Klädd i obehandlad plåt och glasräcke. Laddning för elbil. Dubbelgarage med automatportar. Se tidningsreportage om huset: https://www.skovdenyheter.se/article/nu-ska-svartbygget-bort/

Vattenfallet

Bäcken

Laddbox

Nedre entré

Tomt

Bra utnyttjande av sluttande tomt om 1749 kvm, utsikt men ändå intigritet. Smakfulla murar i form av 200m gabioner delar in tomten i olika "rum" på ett naturligt sätt, Stensatt garageuppfart om ca 250 kvm. Stenbelagd bollplan och nedgrävd studsmatta.

Bollplanen

Terrass / Uteplats

Stor stenbelagd terass med fin vy över Skövde. Gjuten betong pool 3,5 x 8,8m uppvärmd med RGB belysning och fjärrstyrt poolskydd. Rostfritt utekök med GrandHall grilll, gasolplatta och Teppanyaki-platta samt diskho. I passagen mellan kök och utekök finns en extra side by side kyl/frys med ismaskin. Solvärmd utedusch, platsbyggt trädgårdsbord med infällda isbaljor.

Pool med vyer

Entréplan

Huset är minst lika genomtänkt och speciellt invändigt som utvändigt vilket man snabbt märker när man hela tiden märker och ser nya trevliga detaljer. Putsade innerväggar, stålslipat betonggolv, och en belysning som var genomtänkt redan i samband med husets byggnation ger hela interiören ett stilrent och smakfullt intryck. Rakt fram badrum. Till vänster allrum/kontor/gästrum. Till höger den självklara sällskapsytan med kök och vardagsrum samt utgång till balkong.

Kök/Vardagsrum

I en öppen planlösning med en stor praktisk köksö med bardisk ligger kök och vardagsrum. Kökets utformning gör det enkelt att konversera med gäster samtidigt som man pysslar i köket eller varför inte njuta av utsikten. Vitvaror från Siemens och Miele. Inegrerad diskmaskin, Nespresso kaffemaskin, kyl och frys, induktionshäll, ångugn samt två stycken kombiugnar. Kyl och frys är separerade för enkel avställning och arbetsyta mellan dessa. Här finns också en slavho som servar kaffemaskin/ångugn. Generöst vardagsrum med plats för både fullstort matbord och soffgrupp. Utgång till både terass och balkong. Braskamin är en extra trivselfaktor och komplement till uppvärmning.

Sovrum

På nedre plan är den lite mer privata delen av huset med inte minst tre sovrum. Samtliga sovrum med merbauparkett och vitputsade väggar samt en rymlig platsbyggd garderob för bra förvaring. Ljudabsorberande tak med infällda/dolda gardinskenor för effektiv mörkläggning.

Badrum

Två badrum i huset, ett på entréplan och ett på nedre plan. Svart granitkeramik på golv och väggar. Vit pearl-mosaik som accent. Automatisk belysning. På entréplan - Glashandfat och glasblandare. Vägghängd wc, dusch med glasvägg. Nedre plan - inbyggt badkar, dusch med dubbla uppsättning blandare, dubla tvättställ i glas.

Tvättstuga

Golv i svart granitkeramik med vit kakel på väggarna. Arbetsbänk med integrerad strykbräda, tvättho och underliggande förvaring. Tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Här finns också utgång till dubbelgaraget.

Planritning

Fakta

Byggnad

Byggnadstyp
Arkitektritad soutterainvilla
Byggnadsår
2012
Fastighetsbeteckning
Källtorp 4
Upplåtelseform
Frikopt
Boarea
160 m²
Biarea
56 m²
Areakälla
taxeringsinformation
V/A
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Bergvärme IVT 190 m hål driftar även pool.
Byggnadssätt
Fasad
Puts på sten
Stomme
Lättbetong 50 cm tjock
Fönster
2-glas isoler helaluminium
Bjälklag
Lättbetong
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Grundmur
Lättbetong
Tak
Papp

Tomt

Area
1 734 m²
Tomttyp
Stor välplanerad hörntomt

Ekonomi

Driftskostnad (0 person i hushållet)
Uppvärmning
15 000 SEK
El
5 000 SEK
V/A
4 500 SEK
Sotning
500 SEK
Renhållning
1 800 SEK
Försäkring
4 000 SEK
Total driftkostnad
30 800 SEK
Kommentar
Beräknad driftskostnad exkl pooluppvärmning samt laddning av 2 elbilar.
Tillgångar
Taxeringsår
2016
Typkod
220
Summa taxeringsvärde
2 693 000 SEK

Energideklaration

Status
Inte vald
Energiklass
None

Karta

Hämtar karta...

Andra objekt

Se fler objekt