Karlsborg

Edets Missionshus 1

Strax invid Edsån i Edet mellan sjöarna Unden och Viken ligger detta gamla Missionshus från 1928 som på senare år renoverats och anpassat till privatbostad. Ett unikt boende i en fantastisk omgivning. Gästhus från 2008 med badrum.

Översikt

Snabbfakta

  • Typ: Fritidshus
  • Rum: 3
  • Boarea: 103 m²
  • Tomtarea: 1 816 m²
  • Byggår: 1928

Mer fakta

Utgångspris

985 000 SEK

Visning

Kontakta mäklaren för att boka visning

Ansvarig mäklare

Daniel Widmark

Fastighetsmäklare

0500-480270

daniel@forsbergshuset.se

Bilder

Huset

Huset byggdes 1928 och uppfördes som bygdens missionshus. Detta ger givetvis en speciell karaktär åt huset och tillför både mycket historia men också en planlösning och rymd utöver det vanliga. Huset har genomgått endel arbete på senare år bland annat så lades taket om 2001, likaså bjälklaget ner i torpagrunden är omgjort med allt vad det för med sig av nya golv m.m. På tomten finns i dag 3 byggnader utöver huvudbyggnaden, ett gästhus med badrum från 2008, en förrådsbyggnad med utedass samt en vedbod. Tomten ligger ostört och med en enskild väg ner till huset med endast en gångbro över vattnet behöver man inte bekymra sig för någon trafik förbi huset.

Omgivning

Fiska, vandra, cykla eller bara sitta och njuta av det underbara ljudet från ostörd natur. Omgivningen är fantastisk och för dig som uppskattar natur är detta en riktig pärla. Uppskattar du historia finns också på andra sidan ån bl.a. den gamla kvarnen och benstampen med anor tillbaka ända till 1400-talet.

Hall

Välkommen in i hallen. Tidsenlig pärlspont på väggar och tak och fina spegeldörrar till angränsande rum. I hallen hittar du också den gamla vedspisen och trappan upp till det övre sovrummet och vinden.

Stora salen

Den gamla samlingssalen lämnar gott om utrymme att umgås och trivas i. Golvet är omgjort på senare år då man gjort om hela bjälklaget och isoleringen ner i torpagrunden. Man har även satt in en murspis mitt i rummet som ger både värme och en hög trivselfaktor. I ena änden av rummet har ett enkelt kök gjorts iordning med diskbänk, kylskåp och arbetsbänk.

Sovrum

Det finns två sovrum inne i huvudbyggnaden, ett på entréplan och ett en trappa upp. Utöver detta finns också gästhuset med ytterligare sängplats.

Gästhus

Ett mysigt litet gästhus med framförliggande soldäck som uppfördes 2008. Här finns ett sovrum samt ett badrum med mulltoa, kaklad dusch och tvättställ.

Uthus

Uthus med förråd och utedass, nyrenoverat från 2008.

Fakta

Byggnad

Byggnadstyp
1½-plansvilla
Byggnadsår
1928
Fastighetsbeteckning
Sätra 5:21
Upplåtelseform
Frikopt
Boarea
103 m²
Areakälla
taxeringsinformation
V/A
Eget vatten från Edsån. Mulltoa samt stenkista för gråvatten
Uppvärmning
Direkt El, eldstad, järnspis och kamin
Ventilation
Självdrag
Byggnadssätt
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
1-glas
Bjälklag
Trä
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Tak
Betongpannor
Grundläggning
Torpargrund

Tomt

Area
1 816 m²

Ekonomi

Driftskostnad (1 person i hushållet)
El
6 382 SEK
Sotning
500 SEK
Försäkring
4 296 SEK
Total driftkostnad
11 178 SEK
Tillgångar
Taxeringsår
2016
Typkod
220
Summa taxeringsvärde
347 000 SEK

Energideklaration

Status
Behövs ej
Utförandedatum
0001-01-01
Energiklass
None

Karta

Hämtar karta...

Andra objekt

Se fler objekt