Skövde

Sventorp Kavelbron

Event-Restaurang & konferensanläggning för upp till 150 gäster med tillhörande jordbruksfastighet om ca 49 ha åker/beten och skog. Helrenoverade byggnader för såväl boende som verksamhet beläget mellan Skövde och Tibro

Översikt

Snabbfakta

  • Typ: Gård
  • Rum: 4.5
  • Boarea: 150 m²
  • Biarea: 100 m²
  • Tomtarea: 489 804 m²
  • Byggår: 1949

Mer fakta

Utgångspris

7 500 000 SEK

Visning

Kontakta mäklaren för att boka visning

Ansvarig mäklare

Mats Forsberg

Fastighetsmäklare

0500-480280

mats@forsbergshuset.se

Bilder

Gårdsbild

En vacker gårdsbild med boningshuset, konferensbyggnaden och uthusen på lagom avstånd från varandra. De ca 49 ha ligger väl samlade kring byggnaderna och är fördelade enligt följande: Åker ca 12 ha, Betesmark ca 7 ha, Skogsmark ca 29 ha med ett virkesförråd om ca 1400 skogskubik mestadels yngre gallringskog. Trädgård och grönytor kring byggnaderna ca 1 ha. Inga arrendeavtal föreligger för arealen eller jakten och ev stödrätter förfogas av ägarna.

huvudbild 2

huvudbild

img-6

Huset

Ett gediget renoverat 1 1/2 planshus med källare med hög kvalitet och omsorg om detaljer. Vackra murar mot vägen och charmig veranda vid entrén.

Bostadshus

Baksida bostad

Bostaden

Terrass / Uteplats

Stor överbyggd terrass på baksidan av huset. Ett par trappsteg ner ligger en öppen terrass.

Uteplats under tak

Hall

Först kommer du in i en liten charmig glasveranda som sedan fortsätter in i en rymlig hall. Därifrån tar du dig upp i trappan till övervåningen som också har en möblerbar hall.

Övrehall

Kök

Köket är lite av husets hjärta med mycket rustika detaljer som murad tegelvägg, synliga träbjälkar i taket och både vedspis och murad öppen spis. Här har du plats för både köksö och matplats. Vita luckor. Kyl, frys, diskmaskin, spishäll, ugn och micro, allt i rostfritt. Allt från 2011

Kök

Stort kök med matplats

Matplatsen

Badrum/WC

På entréplanet har du en gästtoalett WC och tvättställ med kakel och klinker. På övervåningen finns ett helkaklat badrum med WC, tvättställ och badkar. I källaren ligger en relaxavdelning med klinkergolv och bubbelbadkar. I anslutning till detta ligger bastun. Här nere finns ytterligare en liten toalett med WC & tvättställ.

Badavdelning

Sällskapsrum

Övriga bottenplanet består av sällskapsrum med matsal och vardagsrum

Sovrum

På övervåningen finns 2 rymliga sovrum med snedtaksgarderober.

Källare

I källaren ligger gillestuga, gästrum, bastuavdelning med dusch och hörnbadkar och tvättstuga utrustad med tvättmaskin och torktumlare. Pumprum med vattenreningsanläggning finns även här nere.

Gillestugan

Gästrum

Tvättstugan

Konferensbyggnad

En påkostad och fräsch restaurang-arrangemangsbyggnad som byggts upp i den gamla ladugården / ladan. Här finns restaurang - festlokal med stor terrass under tak. Här har nuvarande ägare via sitt bolag Kavelbron Event arrangerat konferenser, fester och bröllop med plats för upp till 150 gäster. En liten konferensdel finns även på övre loftet. Komplett restaurangkök, serveringsdel, bar samt förråd, kylrum och ventilationsrum. Byggnaden rymmer dessutom i logdelen generösa förrådsutrymmen, verkstadsdel med personalutrymmen, tvätthall, garage och värmecentralen som förser gården inkl bostaden med värme och varmvatten. Stor 100 kw vedpanna med ack tankar. Besök nuvarande ägares hemsida kavelbronevent.se för att se lite om dagens verksamhet på fastigheten

Konferensbyggnad

img-15

img-18

img-24

Personalrummet

Kök

Disken

img-13

img-14

img-16

img-17

img-23

img-25

Verkstaden

Spolhall

Panncentralen för vedhanteringen

Konferensrummet

Wc

Lager

Uthus

Den gamla smedjan används som förråd o garage. Det gamla hönshuset används som förrådshus. Maskinhallar för traktor mm ligger en liten bit ifrån övriga byggnader.

img-19

Maskinhallar

G: Smedjan

G:a Hönshuset

Kall lagret

Flygfoto

Flygbilder över gården och markerna.

img-26

img-29

img-27

img-28

Tomt

De ca 49 ha är fördelade enligt följande: Åker ca 12 ha Betesmark ca 7 ha Skogsmark ca 29 ha med ett virkesförråd om ca 1400 skogskubik mestadels yngre gallringskog. Trädgård och grönytor kring byggnaderna ca 1 ha. Inga arrendavtal föreligger och ev stödrätter förfogas av ägarna.

Fakta

Byggnad

Byggnadstyp
Bostadshus i 1 1/2 plan med källare
Byggnadsår
1949
Fastighetsbeteckning
Kavelbron 1:2 Tibro Klacken 1:4
Upplåtelseform
Frikopt
Boarea
150 m²
Biarea
100 m²
Areakälla
säljarens information
V/A
Eget vatten från djupborrad brunn 120 m med vattenreningsanläggning. Egen godkänd avloppsanläggning för såväl bostad som rörelse.
Uppvärmning
Vedpanna med ack.tankar med kulvert från panncentral, 2 eldstäder i köket
Ventilation
Självdrag
Byggnadssätt
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Grundmur
Betong
Tak
Tegel
Grundläggning
Betongplatta

Tomt

Area
489 804 m²
Tomttyp
Trädgård, åker, beten o skog
Övrigt
De ca 49 ha är fördelade enligt följande: Åker ca 12 ha Betesmark ca 7 ha Skogsmark ca 29 ha med ett virkesförråd om ca 1400 skogskubik mestadels yngre gallringskog. Trädgård och grönytor kring byggnaderna ca 1 ha. Inga arrendavtal föreligger och ev stödrätter förfogas av ägarna.

Ekonomi

Driftskostnad (0 person i hushållet)
Kommentar
Schablondrift för bostaden, ingår i totala driftskostnader för verksamheten.
Tillgångar
Taxeringsår
2015
Typkod
325

Energideklaration

Status
Inte vald
Utförandedatum
0001-01-01

Karta

Hämtar karta...

Andra objekt

Se fler objekt